AddToAny

Tone er tilbake på jobb etter 19 måneders korona-permittering

Tone Rudshaug trodde ikke sine egne ører da sjefen ringte og ville ha henne tilbake i arbeid. Fremdeles venter i underkant av 300 ansatte i TRN på den samme beskjeden.
Mange hundre ansatte ved taxfreebutikken Travel Retail Norway (TRN) har vært permittert i koronapandemien. Tone Rudshaug er en av dem. Siden 15. mars i 2020 har hun stort sett vært permittert, bare avbrutt av noen vakter i sommerferiene. Så lenge kan man egentlig ikke være permittert, men regjeringen utvidet ordningen under pandemien, slik at dagpengene fortsatte å komme. Sist gang med én måned, fram til 1. november. Tone Rudshaug fryktet at det ikke var nok, og at hun ville bli sagt opp. Noen annen utvei fantes ikke.

Så fikk hun en telefon fra arbeidsgiveren sin. Torsdag var hun tilbake på jobb på Gardermoen, som en av de første 33 som har blitt tatt tilbake i arbeid ved bedriften.

- Det føles godt og rart - hele pakka egentlig.

- Er du tilbake for godt?

- De sier så. Jeg klarer ikke helt å forstå det, sier hun til HK-Nytt etter å ha avsluttet det andre skiftet på Gardermoen etter permitteringen.

- Det har vært et realt rush av folk, sier hun.

- Fantastisk deilig

Det er ikke bare Rudshaug som har fått en gladmelding fra TRN. Denne uka kommer nye 55 tilbake på jobb etter å ha vært permittert. Det bekrefter Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef i TRN, overfor HK-Nytt.

- Det er fantastisk deilig - en stor lettelse, sier han.

Lørdag ble alle koronarestriksjoner opphevet. Det er imidlertid ikke årsaken til at trafikken har tatt seg opp, ifølge Dagestad. Det er det store antallet vaksinerte som har ført til at flere velger å reise.

Snaue 300 fortsatt permittert

Men fremdeles er i underkant av 300 TRN-ansatte permittert. Ikke alle står og tripper for å komme tilbake på jobb. En god del av dem har permisjon, de har fått andre jobber eller har begynt å studere, opplyser Dagestad.

Han tror det er en stund til bedriften er tilbake til gamle høyder.

- Framtida ser lovende ut, men vinteren blir krevende. Typiske vinterdestinasjoner som Thailand, Latin-Amerika og Egypt er ganske nedstengt. Det ser ikke ut til at dette er steder folk vil reise til nå, sier han.

- Vi kommer til å tape penger. Den forespeilede lønnsstøtten hadde vært god å ha. Regjeringen lovet at den skulle være på plass i begynnelsen av oktober - nå er det slutten av september. Vi er spente, sier han.

Permitteringsspøkelse

Tone Rudshaug er glad for å treffe kollegene sine igjen, og for at lønna igjen skal begynne å komme inn på konto. Men koronapandemien har gjort noe med henne.

- Det ligger et lite permitterings-spøkelse i bakhodet. Redselen for at det skal skje igjen ligger der og lurer, sier 51-åringen.

Hun håper at en ny regjering vil utvide permitteringsordningen en ekstra gang.

- Jeg er redd det ikke holder med 1. november. Det er fortsatt mange permitterte i Norge, sier Rudshaug til HK-Nytt.

Image-text:

ENDELIG: Tone Rudshaug er tilbake på jobb etter å ha vært permittert i 19 måneder.

Brian Cliff Olguin

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Alexander Papas ble klubbleder som 19-åring. Lærerstudenten drømmer om at alle skal forstå at fagorganisering = ryddig arbeidsliv.
HK-Nytt 25.10.2021
Fagorganiserte i Tess får likevel bonuser og goder som helseforsikring og ulykkesforsikring. Leder Erik Jølberg har snudd i saken etter kraftig kritikk.
HK-Nytt 21.10.2021
Butikkarbeidere følte seg presset til å ha bilde av seg selv på iPader.
HK-Nytt 20.10.2021
Aldersgrenser, makstid for ledelsen, kontingent og EØS. Se flere vedtak fra HKs landsmøte her.
HK-Nytt 18.10.2021
På forrige landsmøte vedtok representantene at forbundet ville framforhandle en ny og bedre EØS-avtale. Det vil de ikke lengre.
HK-Nytt 18.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt