AddToAny

Tomra-sjefen om fornybar-teknologier: - Skal vi nå målene, må vi innse at vi trenger alt

Så lenge hun kan huske har Tove Andersen ment man må bruke evnene sine til å bidra positivt. Den ferske konsernsjefen i Tomra er sikker på at hun kan gjøre størst forskjell som industrileder.
Tove Andersen var på et godt sted yrkesmessig da hodejegeren ringte. Etter et par år som produksjonssjef i Yara, med ansvar for spennende teknologiprosjekter som det autonome konteinerskipet Yara Birkeland og planleggingen av et pilotanlegg for CO 2 -fri gjødselproduksjon i Porsgrunn, hadde hun nettopp blitt varm i trøya i sin nye stilling som Yaras konserndirektør for Europa. Yara hadde vært hennes arbeidsgiver i over 20 år.

Det var ikke første gang hun ble oppringt av en hodejeger, men det var første gang hun svarte at jobben var interessant nok til at hun ønsket mer informasjon.

- Jeg kjente jo til Tomra, selv om jeg bare hadde fulgt utviklingen deres på avstand, og jeg har alltid hatt et veldig positivt inntrykk av selskapet. Tomra appellerer til meg som person av tre årsaker: Jeg er teknologiinteressert, og det er veldig kul, ledende teknologi. Det er et globalt selskap, og jeg synes det er kjempemorsomt og viktig å jobbe internasjonalt - og så er det innenfor bærekraft, som jeg brenner for, sier hun.

16. januar var det fem måneder siden hun svingte elbilen ut av gårdsplassen på Vinderen i Oslo og kjørte til Tomras hovedkontor på Drengsrud i Asker og sin første arbeidsdag som konsernsjef. Bilturen på 30 minutter var lang nok til at en stor sverm av sommerfugler rakk å samle seg i magen hennes. «Hva forventer de?» «Hvordan blir jeg tatt imot?»

Hopper etter Wirkola

Hun ristet bort sommerfuglene før hun parkerte, for innerst inne visste hun at hun var riktig person på riktig sted.

- Da jeg fikk se profilen hodejegerne hadde satt opp, følte jeg at det var akkurat meg de var på utkikk etter! Ikke bare matchet typen personprofil med meg, men også mandatet fra styret, deres ønsker for utvikling av selskapet og målet om at

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Det viser et regnestykke investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har gjort, skriver E24.
Teknisk Ukeblad 28.05.2022
- Trusselen 3D-printede våpen utgjør er i stor grad på radaren til Europol etter et økt antall beslag av slike våpen gjennom etterforskning på tvers av Europa de siste årene, heter det i en uttalelse.
Teknisk Ukeblad 28.05.2022
Koronapandemien har til nå krevd nærmere 19.000 liv i Sverige, noe som tilsvarer 185 per 100.000 innbyggere.
Teknisk Ukeblad 28.05.2022
USA kunngjorde tidligere i uken at Norge var blant flere land som sender tyngre våpen til Ukraina. Av sikkerhetsmessige grunner har ikke norske myndigheter bekreftet opplysningene.
Teknisk Ukeblad 28.05.2022
24 prosent av alle som vurderer å kjøpe bil, svarer at det er mindre aktuelt med elbil hvis regjeringens forslag om å droppe momsfritak får gjennomslag.
Teknisk Ukeblad 27.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt