AddToAny

Tips i varmen: Vann, is, luft og sykkeltur

OSLO: Det har vært rundt 30 grader i skyggen på Østlandet i noen uker nå. Deilig synes mange, men for dem som jobber på sykehjemmene, er det en del utfordringer.
Først og fremst er de ansatte vi møter på Madserudhjemmet i Oslo så glad for at pandemien ikke krever at de lenger må gå i fullt smittevernutstyr så ofte, slik de gjorde i perioder i forrige sommer.

De sier de i dag er godt forberedt. Både med smitteutstyr, noe det var begrenset av i starten av pandemien.

- Vi kan det nå, vi har lært masse av pandemien, sier Nisan Dawit, avdelingsleder for post 2.

På fredag var det 23 grader i inngangspartiet og 25 i andre etasje. Alle ansatte går fortsatt med munnbind på Madserudhjemmet. Forrige sommer kunne de knapt drikke uten å måtte ta av smittevernklær og bytte munnbind, nå kan de det.

Blir sløv av varmen

Arbeidstilsynet anbefaler ikke temperaturer under 19 eller over 26 grader i arbeidsmiljøet. De har også laget en liste med tips om når det er for varmt:

føles luften tørr og ufrisk

blir vi lett trøtte og uopplagte

nedsettes evnen til å jobbe effektivt og riktig

- Vi har i dag 81 pasienter og 228 ansatte inkludert ekstravakter. 25 pluss av disse er sykepleiere, forteller spesialkonsulent Charlotte Madsen Goonetilleke.

Deler

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

- Spørsmålet er jevnlig oppe til diskusjon, og flere av de politiske partiene har i sine programmer at de ønsker å endre helseforetaksmodellen, skriver Kai Øivind Brenden.
Sykepleien 17.09.2021
Minst to vaksineprodusenter utvikler en kombinasjonsvaksine som både gir årlig påfyll av beskyttelse mot covid-19 og sesongens influensa. FHI følger med.
Sykepleien 17.09.2021
- Det har vært en bekymringsfull økning i forbruket av paracetamol hos barn og unge de siste ti årene. Er det relatert til pandemien, eller er det en trend i tiden? spør barnesykepleieren.
Sykepleien 16.09.2021
Flere kommuner har begynt å si opp sine frivillige. Resultatet er at stadig flere helsesykepleiere kalles tilbake til vaksinesetting, testing og smittesporing, ifølge lederen for helsesykepleierne.
Sykepleien 16.09.2021
Antall pasienter som får infeksjon på sykehusene og i sykehjem, har vært lavt i flere år. Likevel er sykehusinfeksjon den hyppigste årsaken til komplikasjoner.
Sykepleien 16.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt