AddToAny

Tilsynsrådet ønsker å kunne forby foretak å tilby rettshjelp

Tilsynsrådets ønske om å få hjemmel til å stanse advokat- eller rettshjelpsforetak fra å utøve rettshjelpsvirksomhet, følges ikke opp i regjeringens forslag til advokatlov.
Derimot vil departementet gi Advokatnemnda mulighet til å felle foretak - og ikke bare enkeltadvokater - i disiplinærsystemet.

Tilsynsrådet er glad for at det nå kommer en advokatlov, og konstaterer at flere nye regler vil skape mer ryddighet i bransjen, som for eksempel at man ikke lenger vil kunne ha passiv advokatbevilling, forteller assisterende direktør Dag Eriksen.

- Det vi registrerer at ikke er tatt med, og som vi har vært opptatt av, er å få en mulighet for å kunne nedlegge forbud mot at foretak utøver advokatvirksomhet eller rettshjelpsvirksomhet, sier han.

- Vi har erfart at det tidvis kan være utfordrende å ansvarliggjøre den enkelte advokat for feil og mangler i et foretak. Og hvis en advokat blir fratatt bevillingen, har vi sett at en annen kan overta og drive virksomheten videre, selv om virksomheten ikke følger regelverket. Derfor har vi spilt inn at vi ønsket oss en mulighet til å forby foretak å ut

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

En seksbarnsmor som fikk innvilget uføretrygd etter å ha anket avslaget, må selv betale sine advokatkostnader. Advokatforeningen har erklært partshjelp i anken for Høyesterett.
Advokatbladet 20.09.2021
- Veldig hyggelig å få anerkjennelse fra andre journalister for den jobben vi gjør, sier redaktør Nina Schmidt.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: Snarest Har du lyst til å bli en del av Team Thommessen, og jobbe i et miljø preget av samarbeid og nytenkning?
Advokatbladet 17.09.2021
- Skaper unødig merarbeid, og går ut over advokatenes likviditet, sier advokat Trygve Staff.
Advokatbladet 17.09.2021
Søknadsfrist: 30. september SpareBank 1 Sørøst-Norge ønsker å styrke de juridiske ressursene i konsernet. I den forbindelse søker vi en topp motivert person som vil være med på å utvikle juridisk avdeling.
Advokatbladet 16.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt