AddToAny

Tidligere Burson-sjef forlater PR-bransjen: - Har fått en fantastisk mulighet

Tidligere Burson-sjef forlater PR-bransjen: - Har fått en fantastisk mulighet
PR-veteran Wenche Halsen skal lede et nytt nasjonalt kompetansesenter for et aldersvennlig Norge i Ålesund.
Som en del av regjeringens kvalitetsreform «Leve hele livet», som skal gjøre Norge mer aldersvennlig, etableres et nasjonalt kompetansesenter for et aldersvennlig Norge i Ålesund.

Satsingen, som skal ledes av Wenche Halsen, dreier seg om friske eldre og de ressursene denne gruppen representerer. Halsen har de siste 20 årene arbeidet som PR-konsulent og rådgiver, og har hatt lederstillinger i en rekke virksomheter og organisasjoner. Hun kommer nå fra stillingen som seniorrådgiver i PR-byrået Burson Cohn & Wolfe, et byrå hun også ledet i en periode.

Regjeringens strategi for et aldersvennlig samfunn viser til at alle sektorer kan ta i bruk virkemidler, slik at eldre mennesker kan delta, leve aktive liv og bevare sin selvstendighet så lenge som mulig.

- Det er en fantastisk mulighet jeg er gitt her. Jeg er selv midt i målgruppen for dette viktige arbeidet. Vi blir flere eldre, vi lever lenger og mange av oss lever som pensjonister i nærmere 30 år. Vi er viktige ressurser som må involveres, samtidig som vi selv må bidra, sier 63-åringen i en melding.

- Ser frem til å jobbe med Halsen

I nærmere to år har man hatt et nasjonalt program og et råd for et aldersvennlig Norge. Det nye sentret i Ålesund skal videreføre programmets arbeid og være sekretariat for rådet for et aldersvennlig Norge. Sentret blir en seksjon i Folkehelsedivisjonen i Helsedirektoratet.

- Vi er fornøyd med å ha fått Wenche til å lede senteret og satsingen i Ålesund. Hun kjenner feltet etter mange år med oppdrag for Helsedirektoratet. Hennes kommunikasjons- og kampanjeerfaring er av stor betydning i dette arbeidet, sier Øyvind Giæver, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Oppgavene hennes vil være kampanjearbeid for planlegging av egen alderdom, involvering av eldre i planlegging av aldersvennlige lokalsamfunn, partnerskapsordning for aldersvennlige organisasjoner, institusjoner, bedrifter og virksomheter, og hvordan ivareta seniorressurser i arbeidsliv og frivillig arbeid.

Arbeidet støttes av rådet for et aldersvennlig Norge, som ledes av Trude Drevland. Hun sier at hun ser frem til å jobbe med Halsen.

- Som strateg og kommunikasjonsrådgiver har hun vært en viktig ressurs for rådet. Hun har god innsikt i feltet og et stort nettverk. Det er av stor betydning for det arbeidet som rådet skal gjøre. Jeg er svært glad for at vi kan fortsette vårt utmerkede samarbeid. Wenche er et meget godt valg, sier Drevland.

- Hatt noen fantastiske år i bransjen

Halsen starter i stillingen 1. februar 2021. Hun sier til Kampanje at det «selvsagt blir rart» å forlate kommunikasjonsbransjen etter så mange år.

- Samtidig som det skal bli veldig kjekt å gjøre noe annet enn å være konsulent. Den kompetansen er får som konsulent og kommunikasjonsrådgiver er imidlertid svært nyttig. Som leder må du evne å kommunisere. Og i denne jobben her, som dreier seg mye om å endre holdninger og utløse handling, vil det være avgjørende å forstå betydningen av god kommunikasjon, sier Halsen.

- Jeg har hatt noen fantastiske år i bransjen og lært noe nytt nesten daglig, avslutter hun.

Image-text:

Bytter beite:

Wenche Halsen skal lede et nytt nasjonalt kompetansesenter for et aldersvennlig Norge i Ålesund. Hun kommer fra stillingen som seniorrådgiver i PR-byrået Burson Cohn & Wolfe.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Eirik Sjo Engen i reklamebyrået Mvh. skriver om tre ting han mener markedsførere kan lære av Forsvaret.
Kampanje 04.12.2020
- Vi har stor tro på at publikum forstår at det ikke var ment rasistisk eller nedsettende, sier Charlo Halvorsen i NRK.
Kampanje 04.12.2020
Møt Innafor-programleder Vilde Bratland Erikstad i Desemberintervjuet.
Kampanje 04.12.2020
613.000 var på det meste innom TV3 i løpet av Norge-Polen torsdag.
Kampanje 04.12.2020
Fikk ni priser i internasjonal pris for innholdsmarkedsføring.
Kampanje 04.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt