AddToAny

Tesla får Big brother-pris for «overvåkningsorgie»

Tesla får Big brother-pris for «overvåkningsorgie»
Juryen kaller bilene overvåkningssystemer på fire hjul. Tesla vant i helgen en pris for mobilitet. En pris de syns det er særlig hyggelig å motta.
Den såkalte «BigBrother»-prisen kalles en «Oscar for data-blekkspruter», og gis til myndigheter og organisasjoner i privat sektor som ikke respekterer folks rett til privatliv, ifølge organisasjonens nettside. Nå er Tesla, ved Tesla i Tyskland, på listen over vinnere.

Prisen har blitt delt ut hvert år siden 1998, og deles ut i en rekke land. I Tyskland har den vært delt ut siden 2000.

Det er kanskje ikke så rart at tyskerne er skeptiske til overvåkning og opptatt av personvern. Særlig ikke når man tar i betraktning overvåkningssamfunnet store deler av landets befolkning levde i før 1989.

De har noen av verdens strengeste personvernlover, som blant annet har ført til at landet i stor grad ikke er dekket av tjenester som Google Street View. På Google Maps er det i hovedsak bare de store byene som er dekket av Street View.

Tyskerne er svært beskyttende når det kommer til personsensitiv data. Allerede i 1970 innførte de som første land i verden en persondatalov. I de senere år er EUs personvernforordning modellert etter tysk lovverk.

Så det er ikke overraskende at mange tyskere er skeptiske til bi

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Politiet etterforsker fremdeles hva som fikk en 102 meter høy stålskorstein til plutselig å falle sammen.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Finsk-norsk samarbeid fortsetter: Patria Nemo kan produseres på samme fabrikk som Protector-våpenstasjoner.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Bellona gransker brannen ved Equinors gassanlegg på Melkøya og hevder mangel på ferskvann til slukking er en årsak til at Hammerfest LNG må stenges i ett år.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Norges mest trafikkerte fergerute er på god vei til å seile uten at kapteinen behøver å ta roret. 8 av 10 turer med Bastø VI gjøres autonomt.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020
Billigere elektrolyse og høyere COâ-pris endrer markedet.
Teknisk Ukeblad 26.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt