AddToAny

Tariffoppgjør i Oslo kommune: Arbeidstakere får endelig rett til å forhandle om pensjon

Tariffoppgjør i Oslo kommune: Arbeidstakere får endelig rett til å forhandle om pensjon
I motsetning til resten av landet, har ikke ansatte i Oslo kommune hatt pensjonsvedtektene nedfelt i tariffavtalen til de ansatte. Det blir det endring på nå.
pensjonsvedtektene nedfelt i tariffavtalen til de ansatte. Det blir det endring på nå.

Etter en lang natt med mekling, ble Oslo kommune og LO-forbundene, blant dem Creo, enige om å ta inn pensjonsvedtektene i overenskomsten i tariffavtalen. Det vil si at de kommunalt ansatte nå får rett til å forhandle om - og eventuelt gå til streik på - pensjonsavtalen.

- Å få forhandlingsrett om pensjon er en kamp som har pågått i over 20 år. Vi er veldig fornøyde med at vi har fått dette til, sier Einar Bergem, forhandlingsleder for Creo i Oslo kommune.

- En veldig viktig sak

Tariffoppgjøret i år er et hovedoppgjør, det vil si at det ikke kun er lønnen som forhandles, men hele innholdet i tariffavtalen. LO-forbundene var på forhånd enige om å bryte forhandlingene dersom kravet om pensjon ikke gikk gjenn

Les mer

Flere saker fra Musikkultur

- Jeg tenker i bunn og grunn på alle musikere som kolleger, sier sanger Inger Torill Narvesen. Nå håper hun at også norske musikerkolleger vil heve stemmen til støtte for Maria Kolesnikova.
Musikkultur 30.10.2020
MIN MENING: Noter er ikke en forutsetning eller garanti for suksess som komponist i arbeidslivet. Hvorfor skal det da være det på skolen?
Musikkultur 29.10.2020
Mellom 50 og 80 av Nationaltheatrets i dag 225 faste årsverk vil måtte kuttes, dersom man ikke får på plass en løsning for en midlertidig hovedscene, hevder de ansatte. I tillegg kan frilansere miste oppdrag.
Musikkultur 28.10.2020
Forskriften til Fond for lyd og bilde kan være diskriminerende. Kunstnere som bor og virker utafor Norge må få rett til å søke støtte gjennom fondet, mener jussprofessor Ole-Andreas Rognstad.
Musikkultur 21.10.2020
Vi veit for lite om rettighetshavernes avtaler med strømmetjenester som Spotify til å fastslå at det foregår en dobbeltbetaling for privatkopiering, mener juridisk seniorrådgiver Ingelin Skaret i Norwaco.
Musikkultur 21.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt