AddToAny

Tar staten til retten for diskriminering

Tar staten til retten for diskriminering
Parat-medlem Marit Segerstråle har gjennom flere år opplevd diskriminering og trakassering i sin jobb som eneste kvinnelig leder i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS). 24. og 25.
juni møtte Parat arbeidsgiveren hennes i Oslo tingrett.

Segerstråle har siden hun i 2013 ble ansatt som eneste kvinnelige vaktleder i DSS, som er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, opplevd ulike former for diskriminering og ubehagelige opptredener fra ledere og kolleger.

- Man føler seg uønsket

Segerstråle har opplevd å ikke få samme lønn, muligheter og behandling generelt som sine medarbeidere, og har med jevne mellomrom forsøkt å ta dette opp med sin ledelse uten å bli hørt. Tilfellene handler blant annet varsling om seksuelle krenkelser i tillegg til diskriminering i forbindelse med graviditet og fødselspermisjon. - Hovedproblemet med å oppleve trakassering og diskriminering over tid er at man føler seg uønsket. Det tok en stund før jeg skjønte at det var dette som skjedde meg. Jeg kjente virkningene av å stadig være del av et negativt arbeidsmiljø, og jeg hadde det ikke bra hverken på eller utenfor jobb. Jeg begynte å se ned på meg selv, og stadig kikke meg over skulderen, forteller hun.

Segerstråle var første kvinnelige vaktleder som

Les mer

Flere saker fra Parat

Pilotforbundet i Parat mener det er for dårlig smittevern på flyplassene og etterlyser mer bruk av munnbind. Nå sender de bekymringsmelding til Avinor og myndighetene.
Parat 07.08.2020
Årets Arendalsuke er avlyst på grunn av koronapandemien, men Parat og YS holder koken og flytter en rekke arrangementer til Oslo. Alle debatter og panelsamtaler vil være være tilgjengelig på web utover de neste to ukene.
Parat 07.08.2020
Har du vært i utlandet på ferie og må i karantene? Du kan ha rett til sykepenger. Men det forutsetter at du ikke har brutt de nasjonale reiserådene.
Parat 07.08.2020
Da Norge ble stengt grunnet koronapandemien, fikk dette store konsekvenser for drøyt hundre elever i avgangsklassene ved elleve videregående skoler rundt om i landet.
Parat 06.08.2020
Som eneste kvinnelige vaktleder i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) gikk Parat-medlem Marit Segerstråle til rettssak mot arbeidsgiver etter flere år med opplevd diskriminering og trakassering.
Parat 05.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt