AddToAny

Tanzania-valget: -Zanzibar har vært som en krigssone

Tanzania-valget: -Zanzibar har vært som en krigssone
- Det var vært som å bo i en krigssone, sier et medlem av det største opposisjonspartiet på Zanzibar til Bistandsaktuelt. Tolv personer skal være drept så langt under valgavviklingen på øygruppa, ifølge opposisjonen.
Regjeringspartiet er nå erklært som vinner på Zanzibar.

- Jeg har aldri sett så mye væpnet politi her i Stone Town. Og det er stridsvogner, sier den politiske aktivisten Ally Saleh på telefon fra Zanzibar.

Han mener at valget på øygruppa har vært preget av omfattende valgfusk. Ifølge valgkommisjonen har regjeringspartiet CCMs kandidat vunnet og fått 76 prosent av stemmene på Zanzibar. Men resultatet bestrides av opposisjonen og de fleste observatører som kjenner den politiske situasjonen på øygruppa.

Saleh er medlem av det største opposisjonspartiet på Zanzibar - ACT Wazalendo - og er aktiv i partiets utenrikspolitiske utvalg. Han kjenner mange av de ledende politikerne som den siste tida har blitt arrestert, banket opp og skutt.

- Et av de sentrale partimedlemmene våre her i Stone Town, som jeg kjenner godt, er Ismael Yusa, som stilte til valg til det nasjonale parlamentet. Han ligge

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

De siste 330 millioner kronene i årets humanitære budsjett skal brukes på å bekjempe sult og akutt humanitær nød.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
- Vi sier ikke at vi kan løse kriger gjennom matvarehjelp. Men ved å bistå folk som lider bidrar vi også til å skape fred, sier Valerie Guarnieri, nestleder i Verdens matvareprogram (WFP). Neste uke mottar organisasjonen Nobels fredspris.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
AFRIKA I HISTORIENS LYS: For noen uker siden blei det avsagt dom i en rettssak i Paris, som med rette har vakt oppsikt - både i Europa og i afrikanske land.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
Britiske Comic Relief skal slutte å fly kjendiser på innsamlingstokt til utviklingsland. Norske organisasjoner vil ikke love det samme, blant annet fordi profilerte mennesker er gode til å begeistre giverne.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
UTSYN: Boka «Verden på vippepunktet» av biologiprofessor Dag Hessen har fått svært gode skussmål av flere anmeldere. Til tross for at mye av omtalen er velfortjent er det noe som skurrer, skriver Tor A. Benjaminsen.
Bistandsaktuelt 04.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt