AddToAny

Tømmer og CO2-binding - eller kratt?

Potensiale for skogproduksjonen på Vestlandet er stort, gran av riktig proveniens vokser bedre enn noe annet sted i landet.
Og skogreisingsskogen er nå for alvor i ferd med å nå opp i hogstmoden alder, noe som har ført til en kraftig økning av avvirkningen de siste årene. Og det er selvfølgelig bra at ressursene som hovedsakelig ble etablert for 50-60 år siden, for fellesskapets den gang mer beskjedne midler, nå blir utnyttet.

Men så er det altså et kraftig skår i gleden at bare halvparten av de avvirkede feltene langs kysten plantes til med ny skog. Dette betyr at det bare i de fire (snart tre) vestlandsfylkene er rundt 10 000 daa som hvert år tas ut av lønnsom produksjon. For i denne landsdele

Les mer

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Svenske SCA er Europas største private skogeier med en årlig avvirkning på 4,5 mill m 3. Dette tømmeret havner enten i konsernets 5 sagbruk, i verdens største cellulosefabrikk for sulfatmasse eller blir til biodrivstoff.
Norsk Skogbruk 27.11.2019
Mens bjørk i dag stort sett går til ved i Norge, er det større anvendelse av både skur og massevirke av treslaget i våre naboland. Ved BillerudKorsnäs brukes det lauvtrevirke i blanding med bartre i masseproduksjonen.
Norsk Skogbruk 26.11.2019
I år fyller Landsskogtakseringen 100 år. Takket være den har både forskere, beslutningstakere og andre et unikt grunnlag for å si noe om status og utvikling på de norske skogarealene tilbake til 1919.
Norsk Skogbruk 25.11.2019
Skog22-rapporten som kom i januar 2015 viste til beregninger som slo fast at avvirkningen kan økes til 15 millioner kubikkmeter i året. Men det var før 10 prosent skogvern ble vedtatt.
Norsk Skogbruk 22.11.2019
Det er ikke bare i Brasil at avskogingen pågår i stort tempo. På Vestlandet tilplantes mindre enn halvparten av barskogarealene som avvirkes.
Norsk Skogbruk 21.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt