AddToAny

Tøffe tider avdekker verdifull kompetanse

Tøffe tider avdekker verdifull kompetanse
Koronasituasjonen har rammet Parat-organisasjonen hardt. Administrasjonen og den politiske ledelsen jobber under høytrykk, mens tillitsvalgtapparatene rundt om i landet og de menige medlemmene har daglige utfordringer som skal løses.
Mange medlemmer er eller har vært permitterte. Nøyaktig hvor mange er usikkert, men prognosene i siste del av april viste oppunder 7000 helt eller delvis permitterte Parat-medlemmer. Generalsekretær i Parat, Trond Reidar Hole, roser de ansatte som har tatt utfordringene dette har medbrakt, på strak arm. - Vi så tidlig hvor det bar, og var dermed raske til å sette krisestab. Det er jeg glad for nå. Siden har våre rundt 70 ansatte arbeidet under et stort press. Heldigvis har vi en særdeles kompetent stab med stor faglig innsikt og evnen både til å kaste seg rundt og ta de utfordringene som løpende er kommet. De sto parat da flommen av henvendelser kom. Daglig har vi mellom 200 og 600 henvendelser via enten telefon eller epost, sier Hole.

Stille i korridorene I korridorene i Parats hovedkontor i Lakkegata 23 i Oslo er det fremdeles stille, og kun et fåtall ansatte med nøkkeloppgaver oppholder seg der. Et eksempel er sentralbordet som styrer den omfattende telefontrafikken til organisasjonen og sørger for at henvendelsene blir besørget videre til rette person som sitter med hjemmekontor, og at den omfattende møtevirksomheten blir koblet opp på

Les mer

Flere saker fra Parat

Det ble onsdag enighet om overenskomstens del A1 om sosiale bestemmelser i helseforetakene.
Parat 23.09.2020
- Frontfagsramma er vi tro mot, men det ligger økonomi, det ligger penger til de statsansatte der, sier YS Stat-leder Pål N. Arnesen på vei inn til Riksmekleren onsdag 23. september.
Parat 23.09.2020
Meklingen i statsoppgjøret startet onsdag formiddag. YS Stat-leder Pål N. Arnesen er klar på at det finnes penger til de statsansatte også i dette oppgjøret.
Parat 23.09.2020
Høyesterett har kommet frem til at man har krav på dekning av sakskostnader også der en tredjepart har betalt disse, for eksempel en fagforening.
Parat 23.09.2020
Parat, Delta og Yrkestrafikkforbundet i YS starter tirsdag forhandlingene med KS Bedrift på avtalene for konkurranseutsatte bedrifter i kommunesektoren, også kalt samfunnsbedriftene.
Parat 22.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt