AddToAny

Synes konkurrentens nye reklamefilm ligner for mye på deres: - Blir litt for tett

- Pussig at ingen har fått det med seg, sier kreativ leder i Good Morning Naug om likhetene mellom Sbanken- og Power-filmene.
Før helgen lanserte Power sitt nye kommunikasjonskonsept «Legg ekstra power i hverdagen» som blir ledsaget av en reklamefilm der reklamebyrået Schjærven har hentet inspirasjon fra trick shot-bølgen på Youtube.

- Vi ønsket en «power-full» og leken vri på augustkampanjen der produktene våre spiller en rolle. Trick shot-idéen fra teamet i Schjærven passet det perfekt, sa nordisk markedssjef i Power, Johannes Ittelin-Brynildsen, til Kampanjefør helgen.

Observante lesere har fått med seg at reklamefilmen har noen likheter med en film Naug & Venner (nå Good Morning Naug) lagde for Sbanken i 2018, og kreativ leder i Good Morning Naug, Martine Flatlie, ser de samme likhetene.

- Jeg har ikke sett Power-filmen før nå, og jeg vet ikke om det er, eller kommer flere elementer i kampanjen. Men hvis jeg tar utgangspunkt i denne ene filmen så ser det ganske likt ut som filmene vi lagde for Sbanken i 2018. Konseptet, triksene og «tone of voice» er temmelig like. Den største forskjellen er vel at vi gjorde «one takes» og Power har brukt «jump cuts», sier hun til Kampanje.

- Det er viktig å understreke at nå var og er ikke selve trick shots noe nytt, heller ikke da vi gjorde det. Men løst slik, begge for en synlig kunde på det norske markedet, så synes jeg det blir litt for tett, legger hun til.

Her kan du se Sbanken-filmen fra 2018 (saken fortsetter):

Her er Power-filmen som ble lansert denne uken:

- Pussig at ingen har fått det med seg

Martine Flatlie mener situasjonen kunne ha vært unngått.

- Med tanke på hvor stort trykk Sbanken-filmene hadde i sin tid, synes jeg det er pussig at ingen på kundens team har fått det med seg, men sånt kan dessverre skje.

- Kommer Good Morning Naug til å foreta seg noe overfor Power eller Schjærven?

- Det regner jeg ikke med. Det er jo kjipest for byrået og kunden deres.

- Ikke noe nytt for oss

Kreativt fagansvarlig for retail i Schjærven, Jørgen Marthinsen,mener likhetene mellom filmene er tilfeldige og forteller at dette er en sjanger de har jobbet med lenge.

- Vi har laget trick shot-filmer for ComeOn i fem år, altså lenge før Sbanken gjorde det, så dette er ikke noe nytt for oss heller, sier han til Kampanje.

- Dette er også bare én film i konseptet «Legg litt ekstra Power i hverdagen», og i denne filmen brukte vi trick shot som et virkemiddel. Neste gang blir det kanskje noe annet, skriver han i en e-post til Kampanje.

Han gir honnør til konkurrenten og Sbanken for hvordan de løste sin film.

- Kudos til Sbanken at de brukte 136 forsøk på gjøre sine triks. Usikker på hvor mange tagninger vi brukte, skriver han etterfulgt av et smilefjes.

Power: - Ulik kommunikasjon

Markedssjef Johannes Ittelin-Brynildsen i Power mener bransjen er stor nok for flere trick shots.

- Jeg så filmen deres nå (Sbanken, red. anm), og synes den var kjempekul! Så mener jeg også at det bør være rom for at vi i Power kaster rundt på våre produkter. Forhåpentligvis mener folk at vi traff blink med den energiske hverdagskampanjen vår.

- Syntes du selv at de to reklamefilmene ligner?

- I begge filmene kastes det på ting, men kommunikasjonen rundt er jo veldig ulik, og cast, location og tone-of-voice gjør at det er to flotte reklamefilmer på hver sin måte.

Han vil gjerne se flere trick shot-filmer, ikke færre.

- Det er nok ikke siste gang vi ser reklamefilmer som inneholder kasting, og vi i Power elsker å utfordre: Finnes det noen annonsører der ute som klarer å treffe blink med sine produkter, så synes vi det er bare gøy om de kaster seg på trick shot-bølgen de også.

Image-text:

Nye og gamle triks:

Sbanken kastet seg på trick shot-bølgen i 2018. Nå gjør Power det samme, og kreativ leder i Good Morning Naug, Martine Flatlie, mener filmene har blitt litt for like. Se begge filmene i saken.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Los & Co kaprer Vann- og avløpsetaten som ny kunde.
Kampanje 19.09.2020
Hudpleie-gründer Linda Johansen tar et oppgjør med reality-kulturen på «Lindmo».
Kampanje 18.09.2020
- Det er tydelig at denne tematikken engasjerer, sier redaksjonssjef i NRK.
Kampanje 18.09.2020
- Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, sier Kristin Skogen Lund.
Kampanje 18.09.2020
- Med Vetle på laget får vi verdifull kompetanse som skal løfte dette fagområdet ytterligere, sier byråleder Bente Kvam Kristoffersen.
Kampanje 18.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt