AddToAny

Sykepleieleder som gatekunst: - Jeg er nyforelsket i jobben

Birgitte Øverdal er den åttende sykepleieren som blir portrettert som en hyllest til alle sykepleiere.
Sykepleier Birgitte Øverland er nylig blitt leder, etter over tjue år i sykepleieryrket. Nå er hun beæret med et veggmaleri, som avdukes 24. september.

- Hvordan er det å ha blitt utpekt som modell?

- Veldig stas og litt kleint på samme tid. Overveldende, sier Birgitte Øverdal.

- Om det er fortjent, vet jeg ik ke. Men jeg er veldig glad i yrket.

Bursdagsfeiring i Bodø

Øverland har ennå ikke sett det ferdige resultatet når Sykepleien snakker med henne. Det skjer på Rådhusplassen i Bodø 24. september. På denne dagen fyller Norsk Sykepleierforbund (NSF) 109 år.

Det blir det åttende maleriet av en sykepleier i NSFs gatekunstprosjekt. Kunstneren bak portrettet kalt «Courage» er Bjor.

Se hva Bjor sier om sykepleiere lenger nede i saken.

Gatekunstprosjektet er egentlig en markering av det internasjonale sykepleier- og jordmoråret 2020, men fortsetter i 2021.

Se kriteriene for å bli utpekt som modell i gatekunstprosjektet og hvem som har blitt portrettert nederst i saken.

Har alltid vært glad i jobben

Birgitte Øverdal (48) er det hun kaller nyutklekket leder i hjemkommunen Mo i Rana.

- Hva er det med deg som gjør at andre har valgt deg, tror du?

- Jeg tror det er fordi jeg hele tiden har vært så glad i jobben min, og vært tydelig på at det er viktig å ha gode tjenester. Jeg liker å gå foran som et godt eksempel på å se kolleger og pårørende. Vi skal ha det artig på jobben.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sykepleier ble hun i 1998, og le

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Det har kommet nye internasjonale etiske retningslinjer for sykepleiere. De sier at sykepleieren også har et globalt ansvar. For professor Berit Støre Brinchmann betyr det mer ulydige og samfunnsengasjerte sykepleiere.
Sykepleien 24.10.2021
Et leirbål i Bergenspsykiatrien er sluknet: Liv Mellesdal døde 18. september 2021. Hun ble 65 år gammel.
Sykepleien 24.10.2021
- Jeg har vært fri for selvskading i snart seks år. Det har ikke vært lett, men jeg har fått hjelp. Så til deg som skal hjelpe sånne som meg: Vi er ikke alltid emosjonelt i stand til å ta fornuftige valg selv, skriver innleggsforfatteren.
Sykepleien 23.10.2021
De har langvakter for å kunne jobbe heltid. Sykepleiere er i et eget team, mens helsefagarbeiderne styrer avdelingene. Det nye sykehjemmet har organisert seg på en ny måte.
Sykepleien 23.10.2021
- Mange kommuner lyser ut stillinger nærmest på autopilot uten at bemanning og kompetansebehov blir vurdert, skriver Mari-Ann Benonisen.
Sykepleien 22.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt