Kjøkkenskriveren
10.12.2019
Sukkerforbruket i Norge er redusert med 27 prosent de siste 10 årene. Nedgangen fortsatte også i 2018, viser Helsedirektoratets årlige statusrapport.
Tallene fremkommer i Utviklingen i Norsk kosthold 2019 - Helsedirektoratets årlige statusrapport for kosthold og matforsyning i Norge. Engrosforbruket av sukker har gått ned fra 43 til 24 kilo per person per år siden 2000. Nedgangen fortsatte også i 2018.
- Nå har pilen for sukker pekt nedover over så lang tid at vi trygt kan glede oss over stor nedgang i sukkerforbruket, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet i en pressemelding. - Ennå er vi ikke helt nede på anbefalingen, men vi har faktisk allerede n
Gå til mediet- Nå har pilen for sukker pekt nedover over så lang tid at vi trygt kan glede oss over stor nedgang i sukkerforbruket, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet i en pressemelding. - Ennå er vi ikke helt nede på anbefalingen, men vi har faktisk allerede n