AddToAny

Styrelederen i Amedia-avisen Nidaros trekker seg etter bråket

- Når situasjonen har blitt som det har blitt, så er det beste for Nidaros i nåværende situasjon er at jeg trekker meg, sier Arne Reginiussen.
I mai ble det klart at Vanja S. Holst sluttet som redaktør i Nidaros etter kun seks måneder i stillingen på bakgrunn av uenighet med styret. Onsdag denne uken tok temperaturen seg virkelig opp i saken, da Holst uttalte seg i Klassekampen, og sa at Amedias styreleder i Nidaros skal ha gitt «detaljert instruks om hva slags saker sjefredaktøren burde prioritere».

Nå trekker Arne Reginiussen seg som styreleder. Det kommer frem i en pressemelding fra Amedia torsdag.

- Jeg velger å trekke meg av hensyn til Nidaros. Jeg fikk lov til å lede arbeidet med oppstarten av Nidaros, er glad i avisen og brennende engasjert for at den skal lykkes. Mitt engasjement har utelukkende vært begrunnet i det. Når situasjonen har blitt som det har blitt, så er det beste for Nidaros i nåværende situasjon er at jeg trekker meg, sier Reginiussen i meldingen.

- Avgangen skjer også for å markere at det er viktig med ryddighet i forholdet mellom en utgiver og en redaktør, legger han til.

Han erkjenner å ha tråkket feil som ny styreleder for Nidaros etter å ha hatt rollen som ansvarlig redaktør i avisen.

- Kommunikasjonen mellom meg og ansvarlig redaktør var ikke slik den burde være. Jeg respekterer redaktørens frihet og ansvar og vet hvor grensene går. Det ble i dette tilfelle utydelig, og det beklager jeg

Vanja S. Holst har både fått støtte og kritikk for debatten hun har reist. Flere Amedia-redaktører gikk i går ut og tok til motmæle.

Reginiussen fortsetter som direktør for nye medier i Amedia, og skal ha pappapermisjon i perioden juli til november.

Morten Nilsen tar over styreledervervet umiddelbart.

Image-text:

Erkjenner feil:

- Kommunikasjonen mellom meg og ansvarlig redaktør var ikke slik den burde være, sier Arne Reginiussen.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Microsoft, Apple og Alphabet, eierselskapet til Google, gikk med store overskudd i andre kvartal.
Kampanje 27.07.2021
- Vi ser nå at vi har tråkka feil, sier Nicolay Ramm.
Kampanje 27.07.2021
- 2020 var et krevende år for oss, sier SMFB-sjefen.
Kampanje 27.07.2021
Herman Mueller Stormyr blir til enhver tid dratt mellom ro og risiko. Men når det kommer til spillreklame, er byrålederen rimelig konservativ. Møt han i Sommerpraten.
Kampanje 27.07.2021
Lorns Bjerkan overtar redaktørrollen etter Stig Jakobsen.
Kampanje 26.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt