AddToAny

Store humanitære behov, for lite penger

Det er i dag stadig flere og mer langvarige globale humanitære kriser. Hjelpeorganisasjonene er bekymret over at verdenssamfunnet ikke mobiliserer nok penger til å dekke behovene.
Mandag 19. august, er FNs dag for humanitær innsats - World Humanitarian Day. Det markeres blant annet av FN. Men samtidig som det holdes festtaler om betydningen og verdien av humanitær innsats er flere hjelpeorganisasjoner bekymret for mangelen på penger til verdens mange kriser.

- Mangelen på penger til nødhjelpsarbeidet er alarmerende. På tross av økte behov er betydelig mindre penger tilgjengelig for nødhjelp sammenlignet med samme tid i fjor. Vi er dypt bekymret for situasjonen for de menneskene som rammes av kuttene, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland i en pressemelding.

Hvert år legger FN og deres samarbeidspartnere frem humanitære appeller basert på vurderinger av nødhjelpsbehovene i land rammet av kriser. Totalt er det i år beregnet at det trengs over 26 milliarder dollar i år for å hjelpe 94 millioner mennesker i nød. Per i dag, godt over halvveis ut i året, har giverlandene bidratt med knappe 8 milliarder dollar. Det er mye penger, om lag 76 milliarder kroner. Men hjelpeorganisasjonene mener det er altfor lite.

Ifølge FNs oversikt er det nemlig bare 30 prosent av behovet - som i år er anslått til å være på rekordhøye 26 milliarder kroner - over 225 milliarder kroner. Sammenlignet med på samme tid i fjor har giverlandene dekket mindre av behovene både i an

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

På 1970-tallet forsøkte Nord-Korea å spre tankene til sin daværende leder, Kim Il Sung. Diktatorens verker ble utgitt på norsk i ti bind.
Bistandsaktuelt 17.01.2020
Viktige bistandsorganisasjoner er positive til Høyres forslag om å bruke 12 milliarder på bistandsbudsjettet til klimatiltak, men understreker at det ikke må gå på bekostning av annen hjelp til verdens fattige.
Bistandsaktuelt 17.01.2020
UTSYN: Tre år med USAs munnkurvregel - global gag rule - har blant annet medført forringet helsetilbud, redusert tilgang til prevensjonsmidler og trygg abort for mange kvinner i utviklingsland.
Bistandsaktuelt 17.01.2020
R&B-artisten Akon har inngått avtale med myndighetene i Senegal.
Bistandsaktuelt 17.01.2020
Hilde Sofie Pettersen er ansatt som avdelingsleder for kommunikasjon og politikk i SAIH.
Bistandsaktuelt 17.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt