AddToAny

Sterkt krydret kritikk

Sterkt krydret kritikk
Svarer Arild Rønsens «Maaemo-kritikk». Mangeårig Klassekampen-spaltist og Vålerenga-entusiast Arild Rønsen retter i et leserinnlegg i Dagsavisen ramsalt kritikk for at vi har anmeldt Maaemo, en restaurant han mener ikke er for folk flest.
I en tekst krydret med sterke ord, som «overklassetøvet» og «dilldall på kjempedigre tallerkener», stiller Rønsen noen syrlige spørsmål. «Har Dagsavisen virkelig brukt 12.000 kroner av sitt trange budsjett for å anmelde maten på luksusrestauranten Maaemo?».

Svaret på det er at restaurantanmelderne holder seg innenfor sine samlede budsjetter. Noen ganger brukes det mye penger og andre ganger lite. I sum driver vi nøkternt og i tråd med idealene.

«Mitt poeng er at denne typen gastronomiske utflukter ikke har noe å gjøre i spaltene til en avis som henvender seg til vanlige folk». «Dermed henvender jeg meg direkte til sjefredaktøren: Hvordan forsvarer du denne typen penge(mis)bruk?», fortsetter Rønsen.

Hvis det var slik at vi bare skrev om luksus, ville Rønsen utvilsomt hatt et poeng, men slik er det ikke. Å fastslå at Dagsavisen en sjelden gang ikke skal kunne skrive om en dyr restaurant som er nyhetsaktuell fordi den akkurat har flyttet og mistet sine Michelin-stjerner, er som å kreve at Klassekampen bør kutte ut spalter om klassisk musikk og kunst og erstatte det med kultur som folk flest bruker tid på, som fotballkamper og «Paradise Hotel».

Hvis det var slik at vi bare skrev om luksus, ville Rønsen utvilsomt hatt et poeng, men slik er det ikke.

I mine øyne skal en god avis ha litt av hvert. Stoff som opplyser og informerer, noe som er rent forbrukerorientert og noe som inspirerer til virkelighetsflukt.

Det kan ikke være slik at bare de rike og bemidlede skal kunne drømme om, eller unne seg, noe ekstra. Om noen av våre 190.000 daglige lesere skulle klare å ta seg råd til å spise på en Michelin-restaurant eller unne seg en ferie eller spabehandling, er det ikke noe jeg synes de skal ha dårlig samvittighet for. Sosialdemokratiet handler ikke om å dyrke forskjeller eller holde folk flest nede, men om å servere bedre løsninger - og kanskje litt luksus - til oss alle.

Rønsen skriver at han selv er mer interessert i å lese en sammenligning av Folkets Kebab og Peppe's enn om Maaemo. I Dagsavisen, som er motoren for utgaver i Fredrikstad, Stavanger, Moss og Drammen, samt lokalavis i Oslo, skal vi bry oss om både det som er nasjonalt og lokalt. Sånn sett bør vi ha rom for både Maaemo og den gode kebabkiosken på vei til Vålerengas stadion.

Selv vil jeg tilføye at jeg har spist flere ganger på Folkets Kebab på vei på kamp med jentungen. For lesere utenfor Oslo øst, kan det likevel nevnes at Snappys ved Bragernes torg i Drammen er min kebabfavoritt i våre fem avisbyer, men at hamburgerrestauranten «The Shack» i Stavanger anbefales enda varmere.

Image-text:

Eirik Hoff Lysholm mener det er plass til både kebab og Michelin-stjerner i Dagsavisen.

Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Spalten uttrykker skribentens egne synspunkter. «Gidske Olivia Anderson var ikke et ønsket barn.» Slik starter Alf Ole Ask og Elin Sørsdahls bok ...
Journalisten 28.09.2023
Amedia og Schibsted har signert en intensjonsavtale for å sikre videre distribusjon av papiraviser og pakker, seks dager i uken, i en så stor geografi ...
Journalisten 27.09.2023
Document brøt Vær varsom-plakatens punkt 4.3 om å vise respekt for menneskers egenart og etnisitet.
Journalisten 27.09.2023
Avisa Norge IDAG ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) da utvalget behandlet to klager mot samme artikkel i avisa under møtet onsdag 27. ...
Journalisten 27.09.2023
Avisa Nordland gikk fri i Pressens Faglige Utvalg (PFU) onsdag, etter å ha bli klaget inn av tre medlemmer av Rødt Bodø.
Journalisten 27.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt