AddToAny

- Stemmer ikke at «enkelte i UD» har jobbet for å avvikle Burmakomiteen

- Stemmer ikke at «enkelte i UD» har jobbet for å avvikle Burmakomiteen
Burmakomiteen har spilt en viktig rolle, mener statssekretær i UD, Marianne Hagen. - Men etter at Myanmar åpnet opp i 2011, har organisasjonen blitt mindre relevant.
- Den norske Burmakomité (NBK) har spilt en viktig rolle i å rette oppmerksomhet mot situasjonen i Myanmar, i Norge. Dette var viktig da Myanmar var et lukket land, men etter at landet åpnet seg i 2011, er det vår vurdering at Burmakomiteen har blitt mindre relevant, sier UD-statssekretær Marianne Hagen til Bistandsaktuelt.

Burmakomiteen har fått UD-støtte sammenhengende i 28 år, men nå er det slutt for organisasjonen som har vært fullfinansiert over bistandsbudsjettet.

Statssekretær Marianne Hagen sier (NBK) allerede for åtte år siden fikk beskjed om å søke finansiering andre steder.

- Fra 2012 fikk Burmakomiteen tilbakemelding fra UD om at de måtte finne andre finansieringskilder, og at UD ikke lenger så seg forpliktet til å gi økonomisk støtte. Bakgrunnen var særlig at det ikke lenger var det samme grunnlaget for støtten da Myanmar åpnet opp i 2011, fordi det da ble mulig for burmesiske organisasjoner å arbeide på normal måte inne i Myanmar, sier Hagen.

- Mislikte vår kritiske stemme

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

De siste 330 millioner kronene i årets humanitære budsjett skal brukes på å bekjempe sult og akutt humanitær nød.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
- Vi sier ikke at vi kan løse kriger gjennom matvarehjelp. Men ved å bistå folk som lider bidrar vi også til å skape fred, sier Valerie Guarnieri, nestleder i Verdens matvareprogram (WFP). Neste uke mottar organisasjonen Nobels fredspris.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
AFRIKA I HISTORIENS LYS: For noen uker siden blei det avsagt dom i en rettssak i Paris, som med rette har vakt oppsikt - både i Europa og i afrikanske land.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
Britiske Comic Relief skal slutte å fly kjendiser på innsamlingstokt til utviklingsland. Norske organisasjoner vil ikke love det samme, blant annet fordi profilerte mennesker er gode til å begeistre giverne.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
UTSYN: Boka «Verden på vippepunktet» av biologiprofessor Dag Hessen har fått svært gode skussmål av flere anmeldere. Til tross for at mye av omtalen er velfortjent er det noe som skurrer, skriver Tor A. Benjaminsen.
Bistandsaktuelt 04.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt