AddToAny

Stemmelokalet var stengt for rullestolbrukere

Da Arve Fotland Iversen skulle forhåndsstemme, kom han ikke inn med rullestol. Han tok saken til Diskrimineringsnemnda, og nå er Drammen kommune felt for å ha brutt plikten til universell utforming.
Tweet

- Det var så nedrig at jeg ikke kunne bestemme selv når og hvor jeg ville stemme. Derfor bestemte jeg meg for å ta saken til Diskrimineringsnemnda, forteller Arve Fotland Iversen til Handikapnytt.

Før årets stortingsvalg hadde Drammen kommune satt opp midlertidige lokaler flere steder i byen der innbyggerne kunne forhåndsstemme.

Arve Fotland Iversen oppsøkte valgpaviljongen i bydelen Strømsø for å gjøre sin borgerplikt tidlig, slik han pleier.

- Rullestolen din er for stor

Men han skjønte straks at det var noe galt. For rampen av tre opp til døren på den midlertidige paviljongen var så smal at det ikke var mulig å snu en rullestol på toppen 90 grader for å komme inn døren til stemmelokalet.

Iversen dro med uforrettet sak fra Strømsø. I stedet prøvde han seg litt senere på lokalet for forhåndsstemmer som ble satt opp på Bragernes - på den andre siden av Drammenselva.

Men heller ikke her var det mulig å vende rullestolen på toppen av rampa og komme inn døra. Løsningen var den samme som på Strømsø. Det gikk ikke å komme inn.

- Valgfunksjonæren sa til meg at rullestolen min var for stor, forteller Iversen.

Utendørs benytter han en Permobil M5, en stol med senterdrift som verken overskrider standardmål eller trenger mer plass for å manøvrere enn de som står i forskriftene.

Måtte stemme med tils

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Kristelig Folkepartis leder er skuffet over at stortingsflertallet ikke ville be regjeringen om en rask oppfølging av anbefalingene som skal gjøre brukerstyrt personlig assistanse til et likestillingsverktøy.
Handikapnytt 24.01.2022
86 000 husstander fikk utbetalt bostøtte i januar. Bostøttemottakerne fikk i gjennomsnitt utbetalt 2 841 kroner i bostøtte, og i tillegg en ekstrautbetaling på 1 500 kroner til dekning av høye strømutgifter.
Handikapnytt 24.01.2022
Norge sørget for nok en medalje i para-VM med bronse på langrennsstafetten i åpen klasse i Lillehammer søndag.
Handikapnytt 23.01.2022
Regjeringen innfører promillegrense og hjelmpåbud unge. Kravet fra Handikapforbundet om å forby elektriske sparkesykler på fortau skal utredes.
Handikapnytt 23.01.2022
NTB:) Jesper Saltvik Pedersen røk ut i kvalifiseringen i parallellslalåm søndag, ifølge NRK.
Handikapnytt 23.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt