AddToAny

Startet nisjefirma for mekling - får saker fra forsikringsbransjen

I en tidligere fabrikk på Tøyen i Oslo har en gjeng tidligere advokater startet Mekle.no, som er Norges første firma for digital mekling. - Jeg hadde alltid tenkt at det kom til å bli vemodig å legge advokatkappen på hyllen.
Men jeg har aldri hatt det så gøy på jobben som nå, sier daglig leder og co-gründer Siri Horn.

- Løsningsgraden i sakene vi jobber med ligger på nærmere nitti prosent. Det er vi veldig stolte over, sier Siri Horn.

Inntil hun og co-gründerne Camilla Bull og Henrik O. Rasmussen - begge advokater - startet opp det digitale meklingsfirmaet, jobbet hun i mange år med tvisteløsning, både i et forsikringsselskap og senere i egen praksis.

Firmaet Mekle.no definerer seg som et teknologiselskap, og er med i et såkalt inkubatorprogram i regi av StartupLab. Det ble etablert i februar i år.

- Vi har tilgang til de teknologiske ressursene i StartupLab, og har laget digitale løsninger som er skalert til å jobbe med store volum, forteller Horn.

Fastpris pr. part

- Ambisjonen er å skape et lavterskeltilbud slik at folk på et tidlig tidspunkt kan få hjelp til å løse tvistene sine. Vi ser at de aller fleste saker lar seg løse, så lenge man kommer inn tidlig i prosessen. Vi ønsker også å tilby våre kunder forutsigbare kostnader, og opererer derfor med en fastpris pr. part på 9400 kroner, sier Horn.

Inkludert i prisen er veiledning, planleggingsmøte med partene, og meklingsmøter i inntil seks timer. Etter endt mekling sitter partene igjen med en skriftlig, bindende avtale som ikke kan ankes.

Advokatbladet møter Horn sammen med nyansatt faglig leder Angela Askjer. Hun har en fortid blant annet som dommer, som ambulerende fylkesnemndsleder, samt i Sentralenheten for fylkesnemndene, og sertifiserte seg som mekler gjennom JUS og Advokatforeningen i fjor høst.

- Det er mange som synes mekling er en nyttig og konstruktiv vei å gå, men det er vanskelig å finne seg en jobb som mekler, da tvisteløsningssystemet i Norge er bygget som en partsprosess. Så å utelukkende jobbe som nøytral mekler er helt unikt i norsk sammenheng, og jeg er veldig glad for å være i gang, sier Askjer.

- Det unike med vårt k

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Søknadsfrist: 30. september SpareBank 1 Sørøst-Norge ønsker å styrke de juridiske ressursene i konsernet. I den forbindelse søker vi en topp motivert person som vil være med på å utvikle juridisk avdeling.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: 26. september Jurist SpareBank 1 Utvikling utvikler, drifter og forvalter løsninger for alle bankene og produktselskapene i SpareBank 1 Alliansen. Totalt håndterer vi løsninger som brukes av over 1 million SpareBank 1-kunder.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: 1. oktober Vi søker etter en juridisk rådgiver/advokat med kompetanse og erfaring innen arbeidsrett til ett års vikariat. Dette fordi en av våre advokater begynner i ny fast stilling utenfor Forskerforbundet, og har søkt permisjon.
Advokatbladet 16.09.2021
Lærerutdannede Lene Vågslid og Ap-nestleder Hadia Tajik seiler opp som favoritter, men også Senterpartiet har flere kandidater som fort kan ende opp med jobben som justisminister.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: Løpende NORDIA Law Advokatfirma AS er et nordisk forretningsjuridisk advokatfirma med kontorer i Oslo, Stockholm, Gøteborg, Helsinki og København. I Oslo er vi i dag ni advokater og én administrativt ansatt.
Advokatbladet 15.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt