AddToAny

- Støre må kreve at Trygve Slagsvold Vedum slutter å sabotere Aps valgkamp

- Sp-lederen håner det rødgrønne prosjektet og er blitt Høyres beste valgkampmedarbeider, skriver Terje Svabø, leder av Kampanjes valgkampjury.
Vi er mange som spør oss om dagen: Hva er det egentlig Vedum vil? I løpet av noen korte sommeruker har han fastslått: Høyre er Sps beste partner i forsvars- og oljepolitikken, enige om integrasjon og ikke minst at Ap i nord er på linje med Høyre i synet på sentralisering.

Ganske godt gjort; i alle fall hvis målsettingen er å gjøre det så vanskelig som over mulig for Arbeiderpartiet. Så vidt jeg har klart å registrere har Vedum ikke anstrengt seg for å si noen positive ord om Arbeiderpartiets alternativ: En regjering utgått av Ap, Sp og SV. Han har vel ikke en gang sagt at dette alternativet er bedre enn dagens regjering?

Sp-lederen og hans medarbeidere bare turer i vei med at Høyre/Frp må bort. (Så vidt jeg har oppfattet har Frp for lengst forlatt regjeringen.) Alternativet til Sp er som vi alle vet, en såkalt «Sp/Ap-basert regjering», men alle som følger med i norsk politikk vet at dette alternativet ikke er akseptabelt, hverken for Arbeiderpartiet, eller den mektige forbundsfellen LO.

En slik regjering vil bli en sentrumsregjering, som sikkert passer bra for Sp, men som vil være en katastrofe for sosialdemokratene. Det vil høyst sannsynlig åpne en venstreflanke i norsk politikk som SV, men også Rødt, kommer til å forsyne seg grovt av - og det uten å måtte anstrenge seg.

Gahr Støre kan umulig finne seg i at Vedum gjennom hele valgkampen skal gjenta sitt entydige budskap om at Sp ikke vil i regjering med SV, uten samtidig å si adjø - i alle fall i denne omgangen - til et regjeringssamarbeid med Ap. For Ap-lederen kan ikke sitte rolig å se på at Senterpartiet torpederer Arbeiderpartiets prosjekt. Hvis Støre ikke setter foten ned, hvordan vil Aps valgkamp da bli?

Fortsetter Vedum med sine utspill hvor innholdet er en kombinasjon av Høyre-frieri og kritikk av Ap, kan Høyre permittere medarbeidere i partiets kommunikasjonsavdeling. Det holder - nesten - med å trykke på «copy paste» etter hvert som Vedum uttaler seg.

Så gjenstår det store spørsmålet: Hvorfor i all verden har Slagsvold Vedum valgt denne strategien? Han spiller så høyt at han bør vite at Gahr Støre må sette foten ned og gjøre følgende tindrende klart:

Alternativet til dagens regjering er ikke en Sp/Ap-regjering, men enten en rødgrønn regjering eller en ren Ap-regjering.

Det siste kan raskt bli det mest realistiske alternativet, hvis ikke Slagsvold Vedum blir fortalt at han må endre kurs. Jeg vil tro at Vedum kan bli tvunget til å gi beskjed om han vil stå fast på sitt uforsonlige nei til SV, eller om han godtar Audun Lysbakken som regjeringspartner. Spørsmålet er når. Kanskje den store partilederdebatten under Arendalsuka 16. august kan være et godt tidspunkt for Jonas Gahr Støre?

Image-text:

- Vedums lek med Støre:

- Det er bare et spørsmål om når: Jonas Gahr Støre må kreve at Trygve Slagsvold Vedum slutter å sabotere Aps valgkamp, skriver Terje Svabø, leder av Kampanjes valgkampjury. Foto: Scanpix.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Vi har valgt ni medarbeidere som er med på å bidra til vår samarbeidskultur, sier styreleder Thomas Høgebøl.
Kampanje 24.09.2021
TV 2 bekrefter nå at den tidligere skistjernen er tilbake på kanalen i rollen som langerennsekspert
Kampanje 24.09.2021
Fra lørdag er det igjen tillatt med fulle tribuner og fulle konsertsaler etter halvannet år med strenge begrensninger.
Kampanje 24.09.2021
- Konkurransen er kjempetøff, så jeg blir stolt, sier innholdsleder i Schibsted Partnerstudio.
Kampanje 24.09.2021
Festivalen By:larm slapp akkurat unna regjeringens koronatiltak.
Kampanje 24.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt