AddToAny

Sport 1-eier tar over G-Sport-butikker

Sport 1-eier tar over G-Sport-butikker
Tidligere Gresvig-sjef Lars Kristian Lindberg får nye oppgaver.
Sport 1-eier Gjelsten Holding og største eier i Gresvig, O.N. Sunde, har i dag inngått en avtale med konkursboet etter Gresvig om å overta store deler av boet. Den profilerte investoren Bjørn Rune Gjelsten kjøper dermed boet sammen med tidligere Gresvig-eier, Olav Nils Sunde.

- Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Gjelsten i en pressemelding.

Gjelsten Holding er hovedaksjonær i Sport 1 Gruppen, som er kjedesentralen i Sport 1-kjeden med rundt 220 butikker over hele landet fordelt på konseptene Sport 1, Anton Sport og Löplabbet.

Dermed skapes en ny sportsgigant av de to sportskjedene som til sammen får en omsetning i butikk på fem milliarder kroner.

Må legge ned butikker

Samtidig er det også klart at det ikke har lykkes å finne en løsning som sikrer alle ansatte og alle butikker.

- Vi har arbeidet intensivt med å få oversikt over situasjonen og kartlegge muligheter for videre drift. Det ble tidlig klart at det ville bli vanskelig å unngå oppsigelser og avvikling av butikker, men denne løsningen er etter vår oppfatning det klart beste alternativet for både kreditorer, ansatte og andre involverte parter, sier bostyrer Håvard Wiker fra Ro Sommernes advokatfirma.

Gresvig-eier beklager

Sportsbransjen har i lang tid vært preget av overetablering av butikker, sterk konkurranse og økende prispress. G-Sport gikk over en halv milliard i underskudd i fjor og ble slått konkurs.

- Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig. Beklageligvis er det ikke realistisk å videreføre samtlige butikker og funksjoner i den nye strukturen, men gjennom dette bidrar vi til å sikre at et stort antall av våre medarbeidere fortsatt har en jobb å gå til, sier mangeårig Gresvig-investor, Olav Nils Sunde, i en kommentar.

Den negative trenden er ytterligere forsterket de siste månedene gjennom en snøfattig vinter i sentrale deler av landet, noe som har resultert i sviktende salg av vintersportsutstyr. Flere sportskjeder har den senere tid vært tvunget til å ta drastiske grep knyttet til sin virksomhet.

Nye oppgaver for Lindberg

Med de nye eierne er det også klart hva som skjer med tidligere Gresvig-sjefen, Lars Kristian Lindberg. Han blir ansvarlig for Intersport-kjeden fremover, mens Ole-Henrik Skirstad vil være ansvarlig for Sport 1-kjeden.

De to konseptene vil fremover konkurrere i sine lokalmarkeder med hvert sitt sortiment og hver sin profil. Gjelsten Holding AS vil ta en aktiv eierrolle når det gjelder koordinering av aktiviteten i de to kjedene, på vegne av eierne.

Overdragelse av butikker og eiendeler fra konkursboet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet, heter det i meldingen.

Under forutsetning av positiv behandling hos Konkurransetilsynet vil Gjelsten Holding og O.N. Sunde AS gjennom Sport Holding AS, eid med 50 prosent av hver av partene, kontrollere et kjedesystem med nærmere 350 fagbutikker og en omsetning til forbruker på rundt fem milliarder kroner.

Image-text:

Forsvinner:

Mange G-sport-butikker blir bort når sportskjeden får nytt eierskap. Gresvig-eier O.A.Sunde blir med videre, men får med seg investor Bjørn Rune Gjelsten på laget. Foto: Scanpix.

Blir Intersport-sjef:

G-Sport-sjefen, Lars Kristian Lindberg, blir med over til den nye eieren for å lede omprofileringen av G-sport til Intersport.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Jeg tror at indre styrke bygges best når det blåser motvind. Men bare hvis sjefen er ærlig, skriver Katrinne Øyvåg.
Kampanje 06.04.2020
- Smidige og fremoverlente utfordrere kommer til å ta innersvingen på markedsledere på kort tid, skriver Magnus Bettum i Isobar.
Kampanje 06.04.2020
Her er helgens mest sette programmer på lineær-TV og strømmetjenestene.
Kampanje 06.04.2020
Får ti millioner kroner fra Schibsteds største eier Blommenholm Industrier.
Kampanje 06.04.2020
Vinner WFA President's Awards for tredje gang på fire år.
Kampanje 06.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt