AddToAny

SPØRSMÅL OG SVAR TIL ECONAS EKSPERTER

Må man ha A eller B i alle fag for å få en god jobb etter studiene?
Nei, det må man ikke, men det er en fordel. Litt eldre forskning viser at karakterer har mest å si for økonomer og jurister. Fra Econas egen statistikk ser vi at det ikke er en uviktig størrelse. Men først og fremst, begynn tidlig med å være aktiv i arbeidsmarkedet. Du bør også fokusere på det du kan utover karakterene og faget, sett deg inn i arbeidsgiveren du søker deg til, og hvordan du vil bidra for å skape resultater og et godt arbeidsmiljø.

Hilsen Atle Øvrebotten Kolbeinstveit

Hvordan får jeg en studierelevant deltidsjobb?

Her finnes det flere gode muligheter:
• Karrieredagene på skolen er en god anledning til å snakke direkte med potensielle arbeidsgivere du kan tenke deg å jobbe for. Be om navn på en du kan kontakte, og legg gjerne igjen din CV.
• Gjennom studentforeninger kan du snakke med studenter som er kommet lenger i løpet enn deg, og få gode tips og kontakter til relevante arbeidsgivere.
• Flere skoler tilbyr internships.
Får du muligheten til dette, kan det åpne opp for en mulig studiejobb.
• Ta gjerne direkte kontakt med en arbeidsgiver du synes er spennende. I disse tider er mulighetene gode, siden det er arbeidstakers marked.

Hilsen Kristin Ølberg
Hvordan finner jeg tema for bachelor-/ masteroppgaven?

Det er stor forskjell på hva som forventes i en bacheloroppgave og en masteroppgave. Det er derfor viktig at du får klarhet fra studiestedet i hva som skal være omfanget på oppgaven.
Gå til mediet

Flere saker fra Magma

Det er mange måter å spare til pensjon på. Det finnes egne skatteregler for produkter som binder midlene til pensjonsalderen, og som gir skatteutsettelse og noe skattefordel.
Magma 30.11.2022
Mange fritidseiendommer eies i sameie. For å forebygge konflikter mellom sameierne er det viktig å ha klare kjøreregler for fordeling av blant annet bruk av fritidseiendommen og ansvar for vedlikehold og oppussing. Sameieloven angir en rekke utgangspunkter, men det er likevel svært viktig å opprette en god sameieavtale.
Magma 30.11.2022
Hvis du spør rundt så vil du nok - få høre at Finn er ålreit, men ganske skarp i kantene. Jeg er aldri blitt kalt en diplomat, ler Finn Kinserdal fra det lyse kontoret på Norges Handelshøyskole.
Magma 30.11.2022
Har du fått tilbud om drømmejobben, men er usikker på om konkurranseklausulen i din nåværende arbeidsavtale hindrer deg i å ta jobben? Her er det viktigste du trenger å vite om slike klausuler.
Magma 30.11.2022
Magma 30.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt