AddToAny

Sommerens oppskrifter med bimi

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Her får du tre sommerlige og smakfulle oppskrifter til sommerbordet, utviklet av matstylist Mette Mortensen.

Bimi er to grønnsaker i én fordi den er en krysning mellom kinesisk kål og brokkoli. Resultatet er en grønnsak proppfull av gode vitaminer og mineraler. Hele grønnsaken kan spises og dermed blir det heller ikke noe matsvinn.

Enkelt å spise sunt

Bimi er en allsidig grønnsak som gjør det enkelt og godt å spise sunt. Den er liten og delikat, og er full av smak. Smaken er nøtteaktig, og minner mer om asparges enn brokkoli. Den er en perfekt ingrediens i alt fra smoothies og pannekaker til wok og taco fordi det ikke krever kutting eller annen forberedelse. Den er like god rå som kokt eller grillet.

- Bimi er perfekt for deg som er fan av brokkoli, men foretrekker en asparges sånn rent visuelt. Den er superenkel å tilberede, og kan lett grilles, dampes eller stekes til bruk i deilige salater og tilbehør, sier Mette Mortensen.

Bimi er er rik på antioksidanter og inneholder de viktige næringsstoffene vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og kalsium. Hvis du spiser en porsjon med 100 gram Bimi får du i tillegg i deg hele det daglige kravet til vitamin C. Den har et lavt sukkerinnhold og er fettfri.

Lokalprodusert i Lier

Bimi kommer opprinnelig fra Japan, hvor den ble skapt ved hjelp av normal hagebruksavl og er ikke genetisk modisfisert. Tanken var å avle en mer smaksrik grønnsak og skape en søt og mør stilk med god konsistens. I dag dyrkes grønnsaken i Norge på Huseby Gård i Lier. I sesongen høstes og selges det omtrent 300-400

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Teknologiselskapet Millum har sammen med sitt datterselskap Matinfo satt seg høye mål for å bidra i kampen mot klimaendringene.
Kjøkkenskriveren 06.01.2020
Usikkert tas det i deigen som ligger på bordet, men det skal ikke mange minuttene til før flittige hender kyndig håndterer sandkakedeigen ned i små former.
Kjøkkenskriveren 20.12.2019
INGREDIENSER: 4 pærer 200 g friske bjørnebær 2 ss sukker SERVERING: 250 g gresk yoghurt MANDELTOPPING: ½ dl brunt sukker 50 g mandler 25 g smeltet smør FRAMGANGSMÅTE:
Kjøkkenskriveren 10.12.2019
Kjøkkenskriveren 10.12.2019
Kjøkkenskriveren 10.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt