AddToAny

- Som internadvokat møter man av og til dilemmaer knyttet til egen uavhengighet

DNB er Europas tiende største finanskonsern, banken som fant opp Vipps - og en av verdens ledende banker innen shipping, energi, fiskeri og havbruk.
Mulighet til å jobbe med innovative miljøer bidrar til å trekke flinke advokater - også partnere - til banken, forteller juridisk direktør Audun Moen.

- Ingen tror at neste «Vipps» vil bli klekket ut av en samling av 55 år gamle ledere. I DNB har vi flat struktur, og et ledelsesprinsipp som handler om å gi slipp, basert på et ønske om at beslutninger i størst mulig grad skal treffes av folk der ute med den rette spisskompetansen, sier Audun Moen.

Selv har 52-åringen vært juridisk direktør siden 2013, og jobbet i DNB i snart tjue år. Advokatkontoret i banken består av i overkant av femti advokater. I tillegg jobber det jurister som i stor grad er rekruttert fra eksterne advokatfirmaer i spesialfunksjoner rundt om i banken.

- Vi opplever ikke at vi som internadvokater konkurrerer om oppdrag med de eksterne advokatfirmaene; vi samarbeider veldig godt. Vår erfaring er at norske advokatfirmaer leverer topp kvalitet, sier Moen.

FLERE ARTIKLER I SERIEN

Bedriftsadvokater

- Tror flere partnere vil søke seg ut av advokatbransjen

- Vår kunnskap er helt avgjørende for god, juridisk rådgivning

DNB-advokatene er organisert i fire avdelinger: Sparing og investering, Kreditt og transaksjoner, Innovasjon og teknologi og Tvisteløsning. På områdene som DNB-advokatene har definert som kjerneområder, jobber advokatene selv.

- Ambisjonen er å bygge det ledende miljøet i Norge. Skal vi få de flinkeste advokatene til å jobbe her, må de også få jobbe med de mest krevende og spennende sakene, sier han.

Utenfor kjerneområdene, kjøpes det inn tjenester fra eksterne firmaer.

- Når ting blir stort og vanskelig, og vi ikke har spisskompetansen eller kapasitet selv, så går vi ekst

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

I et brev til Stortingets justiskomité varsler domstollederne om at kvaliteten i avgjørelsene vil bli svekket.
Advokatbladet 28.11.2022
- Guttene er skoletaperne som underpresterer i forhold til jentene. Kvinnene vil ta over dominansen i fag etter fag, til slutt også IT-fagene. Det vil resultere i en svært tøff konkurranse for menn, sier Helga Aune.
Advokatbladet 28.11.2022
- Vi har et ønske om å rekruttere både norske og utenlandske studenter på et felt hvor det er et opplagt behov, sier dekan Karl Harald Søvig ved Det juridiske fakultet i Bergen.
Advokatbladet 25.11.2022
Advokatforeningen har det siste året fått inn tretten advokat-tvister om fortrinnsrett, mot normalt én til to saker i året tidligere.
Advokatbladet 25.11.2022
- En balansert kjønnsrepresentasjon er spesielt viktig på jussen, fordi de juridiske lærestedene er de eneste som utdanner fremtidens embetsdommere, sier Wiersholm-partner Bettina Banoun.
Advokatbladet 24.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt