AddToAny

Snart jul: Bygget ambulansestasjon av saltstenger og deig

- Jeg tror det er artig for folk å se at vi kan fjase og tulle, og at vi ikke bare er superseriøse, sier ambulansearbeider og intensivsykepleier Ailin Waage.
- Vi har vært litt på randen, alle sammen, sier Ailin Waage.

- Det har vært så mye å gjøre.

Hun er ambulansearbeider og intensivsykepleier på ambulansestasjonen på Finnsnes i Senja kommune i Troms.

Tok noen friheter

- Men i helgen tok sjefen en superbeslutning om å sette inn ekstra mannskap som et arbeidsmiljøtiltak. Det ble gjort for å ta unna forefallende arbeid og blant annet gjøre bestillinger, som vi ikke har hatt tid til å gjøre på lenge. Da ble det også rom for å bake.

Resultatet ble en nesten tro kopi av ambulansestasjonen, med kreativ bruk av saltstenger for å illustrere trepanelet deler av stasjonen er dekket med.

- Vi tok oss noen kunstneriske friheter, sier Ailin Waage.

- Helipaden, eller helikopterlandingsplassen, ligger ikke egentlig på taket. Men vi ville ha den med, så for anledningen er den plassert der.

På paden står også en rødkledd ambulansearbeider.

- Det er Robert Olsen, ambulansearbeider og akuttsykepleier fra første

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Onsdagens koronanyheter. Artikkelen oppdateres. Blant barn og unge som får covid-19, er det ett- til femåringer som sliter mest med senvirkninger. (publisert kl. 08:45) Det viser en ny undersøkelse som Folkehelseinstituttet (FHI) står bak.
Sykepleien 19.01.2022
- Sykepleiere spiller en sentral rolle i identifisering av ofre for menneskehandel, noe som også påpekes i de nye etiske retningslinjene fra det internasjonale sykepleierforbundet, skriver Ida Marie Bregård.
Sykepleien 18.01.2022
En vanlig lønnet sykepleier har kun råd til å kjøpe én til tre prosent av boligene på det sentrale Østlandet, ifølge sykepleierindeksen 2021 fra Eiendom Norge. Den viser at det aldri har vært dyrere å eie egen bolig, relativt til inntekt.
Sykepleien 17.01.2022
Beslutningsforum har sagt ja til innføring av Evrysdi (risdiplam) som behandling for barn fra to måneder med spinal muskelatrofi (SMA). De som allerede finnes omtales ofte som «verdens dyreste medisin».
Sykepleien 17.01.2022
Datatrøbbelet ved Oslo universitetssykehus er fikset, men primærhelsetjenesten må belage seg på forsinkelser i oversendelse av epikriser og meldinger.
Sykepleien 17.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt