Kjøkkenskriveren
03.09.2019
Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og ønsker. Hennes viktigste oppfordring til faggruppene er: Snakk sammen!
Doktorgradens viktigste funn:
Helsepersonell kommuniserer i liten grad med kjøkkenet, selv om de har mange oppgaver og mye ansvar knyttet til mat og matservering Der kjøkkenet er lokalisert på institusjonen, er det mer deling av informasjon mellom faggruppene. Der det er fysisk nærhet og sosial kontakt mellom pleie- og kjøkkenpersonalet, er også samarbeidet rundt maten bedre.
Hvis kjøkkenet er lokalisert utenfor institusjonen, foregikk dialogen mer formelt, for eksempel via telefon eller elektroniske skjema. Med stor avstand til kjøkkenet tok helsepersonellet ofte egne initiativ for å forbedre maten til pasientene.
Å legge til rette for møter og kontakt ansikt til ansikt er viktig for å utveksle informasjon og utføre matrelaterte oppgaver som er gunstig både for pasientene og de ansatte. Både fysisk avstand og trange tidskjema kan gjøre slike møter vanskelig å få til i praksis. En løsning kan være at institusjonslederne tar initiativ til møter på tvers av personalgruppene. På den måten kan yrkesgruppene få økt forståelse for hverandres oppgaver, utvikle et felles «språk» og samles om felles verdier.
Det er ikke ofte institusjonsmat er gjenstand for o
Gå til medietHelsepersonell kommuniserer i liten grad med kjøkkenet, selv om de har mange oppgaver og mye ansvar knyttet til mat og matservering Der kjøkkenet er lokalisert på institusjonen, er det mer deling av informasjon mellom faggruppene. Der det er fysisk nærhet og sosial kontakt mellom pleie- og kjøkkenpersonalet, er også samarbeidet rundt maten bedre.
Hvis kjøkkenet er lokalisert utenfor institusjonen, foregikk dialogen mer formelt, for eksempel via telefon eller elektroniske skjema. Med stor avstand til kjøkkenet tok helsepersonellet ofte egne initiativ for å forbedre maten til pasientene.
Å legge til rette for møter og kontakt ansikt til ansikt er viktig for å utveksle informasjon og utføre matrelaterte oppgaver som er gunstig både for pasientene og de ansatte. Både fysisk avstand og trange tidskjema kan gjøre slike møter vanskelig å få til i praksis. En løsning kan være at institusjonslederne tar initiativ til møter på tvers av personalgruppene. På den måten kan yrkesgruppene få økt forståelse for hverandres oppgaver, utvikle et felles «språk» og samles om felles verdier.
Det er ikke ofte institusjonsmat er gjenstand for o