AddToAny

Slik mener faggruppen for kvinnehelse du kan gjøre kloke valg

NFFs faggruppe for kvinnehelse kommer med i alt fem anbefalinger om hvordan fysioterapeuter kan gjøre kloke valg.
I dag - torsdag 11. november - lanseres kampanjen Kloke valg. Kampanjen har som mål å redusere unødvendig utredninger, overdiagnostikk og overbehandling. Det skal blant annet gjøres ved at ulike profesjoner utarbeider anbefalinger for hver enkelt yrkesgruppe.

- Det er en særdeles fornuftig kampanje. Det er mange pasienter som ønsker at vi utreder og behandler mer enn det som er nødvendig. Hvis vi klarer å trygge pasientene om at mer ikke alltid er bedre, gjør vi både pasienten og samfunnet godt, sier Ingeborg Hoff Brækken.

Hun er leder i faggruppen for kvinnehelse i Norsk Fysioterapeutforbund. Sammen med de andre i styret har hun innhentet forskningsresultater og bakgrunnskunnskap som danner grunnlaget for i alt fem anbefalinger om fysioterapi for kvinner. Alle som har bidratt til anbefalingene, har doktorgrad eller er stipendiat i doktorgradsstilling.

- Jobben med å gjøre kloke valg starter med at fysioterapeuter må holde seg faglig oppdatert på hvilke retningslinjer som gjelder for det vi jobber med. For å klare det er det klokt å være med i en eller flere av NFFs faggrupper. I faggruppene skjer mange gode diskusjoner. Det gis råd og veiledning fra erfarne fysioterapeuter, sier Brækken.

Også andre faggrupper i Norsk Fysioterapeutforbund jobber med å utarbeide anbefalinger. Målet er at NFF skal presentere alle anbefalingene i løpet av februar 2022.

Her er anbefalingene fra faggruppen

Råd 1 (urininkontinens og underlivsprolaps)

«Unngå å henvise til kirurgisk utredning av urininkontinens og underlivsprolaps (descens, fremfall) før strukturert styrketrening av bekkenbunnsmusklene har blitt utført i seks måneder»

Begrunnelse: Over 70 prosent av kvinner med urininkontinens og u

Les mer

Flere saker fra Fysioterapeuten

Vi har besøkt et lite utvalg fysioterapeuter. De kaller seg gjerne generalister, og de må være oppdatert på mange fronter. I årets første papirutgivelse er det generalistenes tur.
Fysioterapeuten 21.01.2022
Norsk Fysioterapeutforbund er også skeptisk til dobbeltautorisasjoner.
Fysioterapeuten 20.01.2022
Nybakte mødre sendes hjem fra sykehus uten time med fysioterapeut, og på seksukerskontrollen blir det sjelden snakket om fødselsskader, sex eller inkontinens. På Fysioterapikongressen får du vite hvordan du kan hjelpe kvinnene.
Fysioterapeuten 19.01.2022
Lønnsoppgjøret i NFFs sekretariat går til Riksmekleren. Etter å ha forhandlet siden desember i fjor valgte personalklubben i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) onsdag å bryte lønnsforhandlingene med ledelsen i organisasjonen.
Fysioterapeuten 19.01.2022
Vi heier på andres meninger, og spesielt meninger vi selv ikke er enig i.
Fysioterapeuten 18.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt