AddToAny

Skotrekk av plast i hjemmetjenesten er et stort miljøproblem

Skotrekk av plast i hjemmetjenesten er et stort miljøproblem
Ansatte i hjemmetjenesten i norske kommuner bruker svært mange blå skotrekk av plast hver dag. Det er et stort miljøproblem fordi skotrekkene kastes som restavfall. Vi har et forslag som kan løse problemet, skriver forfatterne.
Vi er fire studenter som har vært i praksis ved hjemmetjenesten i Trondheim kommune. Som en del av innovasjonsfokuset i studiet skulle vi skrive en oppgave om å finne mulig forbedringspotensial i hjemmetjenesten.

Ansatte i hjemmetjenesten bruker svært mange blå skotrekk av plast. Hos så godt som alle brukere ble det benyttet skotrekk. Det verste er at skotrekkene ikke skal kastes i plastsøppelet. De kan ikke resirkuleres, og derfor kastes de i restavfallet etter én gangs bruk.

Vi bestemte oss for å undersøke hvor omfattende dette miljøproblemet er, og begynte å samle inn alle blå skotrekk som brukes på én dag. I løpet av en tidligvakt og en senvakt i denne sonen i Trondheim ble det samlet inn 566 enkle skotrekk.

Noen av de ansatte trodde vi var i ferd med å telle opp forbruket til hele Trondheim kommune pr. dag. Det var ganske sjokkerende både for de ansatte og for oss studenter da vi

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Du vinker meg til side i korridoren. Jeg forteller at jeg har flere gjøremål og at jeg vil komme tilbake til deg så fort jeg har tid. Du godtar det og venter tålmodig.
Sykepleien 17.02.2020
Vi takker alle som har vært fagfeller for Sykepleien Forskning i 2019.
Sykepleien 17.02.2020
Medlemmer og tillitsvalgte i Finnmark og Buskerud får lang vei for å besøke et NSF-kontor. I tillegg til kontorer i hvert nytt fylke, blir det tre satellittkontorer.
Sykepleien 17.02.2020
Årslønnsveksten i 2019 er foreløpig beregnet til 3,4 prosent, ifølge TBU-tall. Men for offentlig ansatte ble lønnsveksten høyere.
Sykepleien 17.02.2020
Det norske mammografiprogrammet gir ikke tilstrekkelig informasjon til at kvinner kan ta informerte og selvstendige valg, ifølge ny studie.
Sykepleien 17.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt