AddToAny

Skal selge merkevaren Skogkurs

John Are Lindstad (53) har nettopp solgt Skogbrukets Kurssenter på Honne. Tidligere har han solgt ulike merkevarer innenfor frilufts- og sportsutstyr. Utfordringen nå blir å selge inn merkevaren Skogkurs, fra flotte nye lokaler i den såkalte Mjøsbrygga, som ligger ved foten av verdens høyeste trebygg.
Lindstad er den første direktøren ved Skogkurs, eller Skogbrukets Kursinstitutt som det fortsatt heter offisielt heter, som er rekruttert «utenfra» og altså ikke har skogbruksutdannelse. Det bekymrer han ikke, etter ti måneder i jobben.
- Styrets vurdering var vel at det er nok skogfaglig kompetanse her. Og vi har veldig mange flinke fagfolk. Jeg har vært innom litt forskjellig og tenkte at folk er folk. Men jeg legger ikke skjul på at det har vært en krevende læringsprosess å komme inn og forstå skogbruket og kulturen. Selv om bransjen ikke er så stor, er den ganske fragmentert.

Mannen som sier dette karakteriserer seg selv som et «forsvarsbarn», noe som betyr at oppveksten var preget av stadige oppbrudd og flyttinger mellom Lillehammer og Bardufoss. - I dag ville vi sagt at for mange slike oppbrudd ikke er bra for barn. Men man blir i hvert fall tilpasningsdyktig og min metode for å komme inn i nye miljøer var å bli med i idrettsaktivitet, jeg holdt på med fotball, friidrett og ski, forteller han. Og totalt avskrekkende kan det ikke ha vært, Lindstad har selv befalsskole og fem år i hæren, med tjeneste i Fredrikstad og Bardufoss. Men så ble det en kursendring, utdannelse på BI, jobb med reklamesalg og etter hvert butikkjeden Sport1. - Den ble etablert av aktører innen sportsbransjen, blant annet familien Danielsen på Gjøvik. Jeg arbeidet her fram til 2006, da Gjelsten kjøpte kjeden og flyttet hovedkontoret og lageret til Kløfta, forteller han.
Deretter ble det et par år hos kleskjeden Brandstad på Lillehammer, så tre år som leder for den velrennomerte turutstyrsprodusenten Fjällreven i Norge. - Her ble jeg etter hvert involvert i selskapets internasjonale virksomhet og ukependlet til Stockholm i seks år, forteller Lindstad.
Men i 2017 ble det overgang fra tekstiler til fiskeutstyr. - Jeg ble engasjert som adm.dir. i Mustad. Det tradisjonelle familieselskapet var oppkjøpt av et privat equity-fond og da handler det om vekst og avkastning. Og jeg fikk faktisk sparken for ikke å oppnå budsjettmålene, det kjentes ikke bra, men sånn er gamet, forte
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

TEXT: Ola Øyen, Silvinova (skogforvalter med erfaring og doktorgrad i treteknologi)
Norsk Skogbruk 19.03.2023
VG hadde en slående tittel før jul der flere miljøorganisasjoner slo alarm om «avskoging i Norge og gigantiske utslippstap».
Norsk Skogbruk 18.03.2023
Det er en myte at skogfondet bare vokser, og at penger blir stående uten å nyttiggjøre seg. Hva er forklaringen - og hvorfor er skogfondet viktig både for skogeieren og samfunnet?
Norsk Skogbruk 17.03.2023
Text: Bjørn Lauritzen, Skogsjef i Maskinentreprenørenes forbund
Norsk Skogbruk 16.03.2023
En del av Statskogs strategi mot 2030 er å tilpasse skogbruket til et endret klima. Det er lurt både for tømmerverdiene og for klimaregnskapet. Men hvordan skal det gjøres i praksis?
Norsk Skogbruk 15.03.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt