AddToAny

Skal selge inn journalistikk som yrkesvalg for ungdomsskole-elever

Pressens hus-samarbeid ut til skolene. Et nytt undervisningsopplegg skal vise hvorfor journalistikk er så viktig i et demokrati - og reklamere for journalistikk som yrkesvalg.
Helt sentral i undervisningsopplegget er TV 2-reporter Kadafi Zaman, melder kreftene bak initiativet, Tenk, NJ Oslo og Oslo Redaktørforening, i en pressemelding.

Tenk er skoleavdelingen til Faktisk.no.

- Dette er et ektefødt barn av Pressens hus og det samarbeidet vi har fått til her. Vi er veldig stolte av undervisningsopplegget og gleder oss til å få vist det fram for elever og lærere, sier Sølve Kuraas Karlsen, leder for Tenk, i meldingen.

Undervisningsopplegget heter «Journalistikk, demokrati og kildekritikk» og er først og fremst beregnet på bruk i ungdomsskolen, men kan også tilpasses videregående skole.

- Målet vårt er å få fram hva en journalist jobber med og hvorfor journalistikk er så viktig i et demokrati, sier Annette Hobson, leder for NJ Oslo, i pressemeldingen.

Samtidig er tanken å selge inn journalistikk som en mulig yrkesvei for elever i ungdomsskolen og videregående skole, sier Silje Hovland, leder i Oslo Redaktørforening, i meldingen.

- Vi trenger flere journalister og vi trenger ikke minst at ungdommer med en flerkulturell bakgrunn velger journalistikk som yrkesvei. Kadafi er en god rollemodell. Han brenner for journalistikken og den viktige rollen mediene har i samfunnet.

Image-text:

TV 2-reporter Kadafi Zaman bidrar i undervisningsopplegg utviklet av Tenk, NJ Oslo og Oslo Redaktørforening.

Foto: Tenk

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Har ikke gjort endringer fra kinoversjonen. - Vi har vurdert det til at filmen slik den er nå, ikke har påstander som utløser samtidig imøtegåelse, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK.
Journalisten 16.08.2022
Ber brukere slå på registreringslås. Et phishing-angrep mot selskapet Twilio er årsaken til at Signal nå advarer sine brukere om at angriperne kan ha fått tak i informasjon fra 1900 numre.
Journalisten 16.08.2022
Hva betyr utredningen for de redaktørstyrte mediene? Tirsdag holdt presseorganisasjoner debatt om ytringsfrihet og mediene under Arendalsuka. Bakgrunnen er at Ytringsfrihetskommisjonen la frem sin utredning mandag.
Journalisten 16.08.2022
Også opposisjonspolitikere som roper skandale må utfordres, mener Europower-redaktør.
Journalisten 16.08.2022
Diskuterte regjeringens mediepolitikk. Hva er Anette Trettebergstuens viktigste prioriteringer i mediepolitikken framover? Hva mener opposisjonen om regjeringens mediepolitikk? Og hva står på ønskelista til medieorganisasjonene?
Journalisten 16.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt