AddToAny

Skal selge inn journalistikk som yrkesvalg for ungdomsskole-elever

Pressens hus-samarbeid ut til skolene. Et nytt undervisningsopplegg skal vise hvorfor journalistikk er så viktig i et demokrati - og reklamere for journalistikk som yrkesvalg.
Helt sentral i undervisningsopplegget er TV 2-reporter Kadafi Zaman, melder kreftene bak initiativet, Tenk, NJ Oslo og Oslo Redaktørforening, i en pressemelding.

Tenk er skoleavdelingen til Faktisk.no.

- Dette er et ektefødt barn av Pressens hus og det samarbeidet vi har fått til her. Vi er veldig stolte av undervisningsopplegget og gleder oss til å få vist det fram for elever og lærere, sier Sølve Kuraas Karlsen, leder for Tenk, i meldingen.

Undervisningsopplegget heter «Journalistikk, demokrati og kildekritikk» og er først og fremst beregnet på bruk i ungdomsskolen, men kan også tilpasses videregående skole.

- Målet vårt er å få fram hva en journalist jobber med og hvorfor journalistikk er så viktig i et demokrati, sier Annette Hobson, leder for NJ Oslo, i pressemeldingen.

Samtidig er tanken å selge inn journalistikk som en mulig yrkesvei for elever i ungdomsskolen og videregående skole, sier Silje Hovland, leder i Oslo Redaktørforening, i meldingen.

- Vi trenger flere journalister og vi trenger ikke minst at ungdommer med en flerkulturell bakgrunn velger journalistikk som yrkesvei. Kadafi er en god rollemodell. Han brenner for journalistikken og den viktige rollen mediene har i samfunnet.

Image-text:

TV 2-reporter Kadafi Zaman bidrar i undervisningsopplegg utviklet av Tenk, NJ Oslo og Oslo Redaktørforening.

Foto: Tenk

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Knut Okkenhaug og Linda Vaeng Sæbbe bytter jobb. - Som klubbleder er jeg strålende fornøyd med å ha fått med to så dyktige, og ikke minst engasjerte folk på Nidaros-laget.
Journalisten 21.01.2022
Podkasten er ikke journalistikk, det er Forsvarets historie.
Journalisten 21.01.2022
Vi gir oss ikke, men vi blir foreløpig ikke skiftet ut med en tidligere innsatt som er veldig interessert i media og kultur.
Journalisten 21.01.2022
Videobildene blir gjort tilgjengelig for andre mediehus. NRK blir videoansvarlig for Nils Arne Eggens gravferd fra Orkdal kirke i Fannrem 28. januar. Trenerlegenden døde onsdag. Rosenborg-ikonet ble 80 år gammel.
Journalisten 21.01.2022
Kuttet lyden i under to minutter. Medienes redaksjonelle valg rundt terrordømte Anders Behring Breiviks prøveløslatelsessak har blitt grundig diskutert denne uka.
Journalisten 21.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt