AddToAny

Skal kartlegge kvanteteknologi i Norge

Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. - Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
Det foregår et kappløp i verden for å utvikle kvantedatamaskiner. Forskningsmiljøer i Norge har kastet seg med på bølgen, og nå vil staten høre mer om status i Norge.

Kunnskapsdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet og Forskningsdepartementet ønsker en oversikt over norske fagmiljøer som driver med forskning og høyere utdanning i kvanteteknologi og har derfor sendt en forespørsel til Forskningsrådet.

For de som har jobbet med kvanteteknologi noen år allerede så er dette gledelig nyheter.

- Dette er gode nyheter. Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier Franz Fuchs, seniorforsker ved SINTEF, førsteamanuensis ved UiO og senterleder for Gemini Center on Quantum Computing.

Vil ha nasjonal strategi

Kvanteteknologi - og da spesielt kvantedatamaskiner - er fortsatt såpass nytt at det er vanskelig å google seg frem til et konkret svar på hva det kan brukes til. Selv om Google er et av selskapene som s

Les mer

Flere saker fra Khrono

Hvis noen skal straffes i rettssaken om de iranske forskerne, så er det NTNU som institusjon. Det mener forsvarerne til den til tidligere NTNU-professoren.
Khrono 29.09.2022
Studentene flykter fra mange lærerutdanninger. 74 av 100 studieplasser i Bodø er uten studenter. - Situasjonen er alvorlig, sier prorektor ved Nord universitet.
Khrono 29.09.2022
Fagskolestudenter i Norge mener deres innspill blir tatt for lite hensyn til, viser ny undersøkelse. Den generelle trivselen er likevel på vei opp igjen etter pandemien.
Khrono 29.09.2022
Å tro at en anmeldelse ikke ville komme i media, er i beste fall naivt, mener ledelsesekspert Petter Gottschalk. Norce-sjef Kristin Wallevik unnlot å flagge at hun var anmeldt for svindel under ansettelsen i fjor vår.
Khrono 29.09.2022
Ved Universitetet i Bergen hadde vi markante kvinnestemmer som snakket høyt, skriver Ann Nilsen.
Khrono 29.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt