AddToAny

Skal gjennomgå politiets gradssystem

Politidirektoratet skal foreta en revisjon av politiets gradssystem. Det vil innebære at avsnittsledere kan bli en gripbar ressurs, og vil skape forutsigbarhet om særalder, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.
Revisjonen har sitt utgangspunkt i et oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet om å foreta en ny gjennomgang av politiets kontinuitetsplaner, for å «sikre kontinuitet, drift og operativ evne under pandemien». Politidirektør Benedicte Bjørnland sier Politidirektoratet (POD) har et behov for å se på beredskapen i stort.

- Vi har vært i en pandemi i snart to år. Justis- og beredskapsdepartementet har bedt oss planlegge for fravær på minst 20 prosent. Vi har allerede tatt høyde for langt høyere fravær enn det. Samtidig må vi forsikre oss om at vi har gripbare ressurser som tåler betydelig fravær. Vi må planlegge for at vi ikke kan lene oss på andre ressurser, som Forsvaret og Tollvesenet på grensen. Vi må ta høyde for at de i en framtidig krise må bruke ressursene sine selv, til egne oppdrag, sier Bjørnland til Politiforum.

Dette innebærer at POD ønsker å ta høyde for «kriser i krisen», som for eksempel klimaendringer.

Kan begrunne særalder

I ønsket om å bedre kunne sideforskyve ressursene, ligger det et behov om å kunne trekke på ledere under seksjonsledernivå, og bruke dem som en form for gripbar ressurs.

- I framtidige kriser kommer vi fortsatt til å ha behov for ledere som kun utøver ledelse, så dette vil typ

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Hvorfor er det ingen som reagerer på at justisdepartementet har bedt om økning i antall ATK-saker for å «øke inntjeningen»? Politiet skal få 12 millioner kroner for å skaffe en inntekt på 132 millioner. Klart at det er fristende.
Politiforum 27.05.2022
- Under praksisen jobber jeg turnus, så jeg reiser til Oslo for å øve med bandet når jeg har mulighet, sier politistudent og låtskriver Ole Martinus Berg.
Politiforum 27.05.2022
Behovet for bevæpning i politiet øker, og derfor trenger også studentene mer skytetrening, mener Josefine Bjørshol Roksvaag, leder for PF Politistudentene.
Politiforum 27.05.2022
- Det var en meget krevende mekling, så vi er fornøyde med at vi kom i havn med både frontfagsgjennomslag og ny avtale, sier PF-leder Unn Alma Skatvold.
Politiforum 25.05.2022
I et nytt eiendomsprosjekt foreslås det at POD, PIT og PFT skal dele lokaler på Majorstuen, mens Økokrim, PU og NID kan flyttes inn i Kripos' lokaler på Bryn.
Politiforum 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt