NNN-arbeideren
27.11.2020
I den siste tiden har det vært en del oppmerksomhet rundt Overvik, Rotvoll og dyrkamark i Trondheim. Dette er en viktig debatt som handler om sjølforsyning og framtidig matproduksjon i regionen.
Selv om debatten i Trondheim er interessant, står vi kanskje snart overfor en enda større strukturell endring i trøndersk landbruk, der dyrkamark står på spill.
I Steinkjer ligger Norges største slakteri for svin, Nortura Steinkjer. Anlegget er satt i utredning, og man vurderer å flytte nedskjæringsdelen til Tønsberg. Alle kjenner kanskje ikke til de forskjellige prosessene på et slakteri så her er en forenklet innføring.
Det utføres to bearbeidinger på et slikt anlegg. Avliving og behandling av innvoller og skrott. Deretter stykkes skrotten til skinke, bog, ribbe, kam og indrefilet. Etter disse to prosessene sendes varer til andre anlegg som bl.a. b
Les opprinnelig artikkelI Steinkjer ligger Norges største slakteri for svin, Nortura Steinkjer. Anlegget er satt i utredning, og man vurderer å flytte nedskjæringsdelen til Tønsberg. Alle kjenner kanskje ikke til de forskjellige prosessene på et slakteri så her er en forenklet innføring.
Det utføres to bearbeidinger på et slikt anlegg. Avliving og behandling av innvoller og skrott. Deretter stykkes skrotten til skinke, bog, ribbe, kam og indrefilet. Etter disse to prosessene sendes varer til andre anlegg som bl.a. b