AddToAny

Sigve Bolstad: - Dette er provoserende uttalelser

PF-leder Sigve Bolstad reagerer på uttalelser fra politikere i posisjon, som han mener marginaliserer utfordringene i norsk politi, og på beskyldninger om regnefeil. - Vi har regnet rett. Ferdig snakka, sier han.
- Vi ser allerede nå at neste års budsjett vil bli svært stramt, og når politikere i posisjon kommer med den typen uttalelser de har gjort i det siste, marginaliserer de utfordringene som er i norsk politi, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund.

Bolstad reagerer blant annet på uttalelser som justisminister Jøran Kallmyr, og Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich, har kommet med etter at statsbudsjettet for 2020 ble lagt fram 7. oktober.

- Regnefeil

Da statsbudsjettet ble offentliggjort, var Bolstads umiddelbare kommentar at «dette kommer til å bli et utrolig stramt budsjett».

- Hvis vi trekker fra lønns- og prisvekst, som i 2019 var på en halv milliard kroner, sitter vi ikke igjen med nok til å dekke inn nye stillinger, etterforskningsløft, bedre helikopterkapasitet i nord eller drift av nytt beredskapssenter. Det må rett og slett mer penger på bordet for at det skal være mulig å gjennomføre dette, sa Bolstad.

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) fulgte opp med å si at Politiets Fellesforbund hadde regnet feil, fordi det var en rekke engangsutgifter i budsjettet for 2019, som ikke er med i neste års budsjett, og som dermed gjør at politiet får midler som kan brukes på andre ting. Kallmyr trakk blant annet frem helikoptrene, som ble betalt for i år.

- Så regjeringen har lagt fram et budsjett som reelt sett styrker politiet med over 350 millioner, sa Kallmyr.

24. oktober trakk også Høyres Peter Frølich fram sakene om politireformen, som medienes jag etter sensajoner, skriver ABC Nyheter.

Fr

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Om potensielle offer for overgrep må reise for langt, vil det kunne føre til dårlegare resultat på avhøyra og ein vanskelegare bevissituasjon seinare, skriv Jenny Klinge (Sp).
Politiforum 18.11.2019
I mange familier er ikke foreldre i stand til å opptre med autoritet. De har ikke ressurser til grensesetting og konsekvente reaksjoner når barna bryter familiens regler.
Politiforum 18.11.2019
Bokas kvalitet og potensiale som kunnskapsgrunnlag og dokumentasjon svekkes dessverre ved flere feil og misvisende beskrivelser.
Politiforum 17.11.2019
Da regjeringspartiene flyttet på 200 millioner i statsbudsjettet, fant de 20 millioner ekstra til politiet, som er øremerket utstyr. - Vår anbefaling er at de går til politibiler, sier Peter Frølich (H).
Politiforum 16.11.2019
Kuttet i opptaket til Politihøgskolen må stanses. Til neste år feirer PHS 100 år, det blir kanskje en feiring med en svært sur bismak - hvor Politihøgskolen i Oslo nærmest er radert ut.
Politiforum 15.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt