AddToAny

Seks frilansere får FriStup-stipend

Styreleder Anne-Lise Aakervik oppfordrer flere til å søke.
De seks frilanserne som har fått Norsk Journalistlags kompetanseordning for frilansere (FriStup) i mai skal bruke pengene på Start-kurs, språkkurs, fotokurs og utdanning innen klimajournalistikk, melder NJ på sin nettside.

Under pandemien var det færre stipendsøkere, og til tross for en økning i antall søknader i denne runden, oppfordrer Anne-Lise Aakervik, styreleder i FriStup, flere til å søke.

- Med tanke på hvilke muligheter som ligger i FriStup-stipendet, så er det altfor få søkere. FriStup er en gullgruve for oss frilansere. Det krever riktignok at man har en plan for hva man vil bli bedre på, men straks du har det, og er innenfor reglene, så er ikke søknadsprosessen spesielt vanskelig, sier Aakervik.

FriStup har nylig innført en prøveordning med fire søknadsfrister i året. Neste runde er 1. august. I tillegg har regler knyttet til ansiennitet og karantene endret seg.

- Vi har fått mange innspill fra medlemmer om at reglene for stipend har vært strenge. Med endringene vi gjør nå, har vi en ambisjon om å være en mer tilgjengelig og fleksibel kompetanseordning for medlemmene i NJ Frilans, sier Aakervik.

Ved tildeling av stipend fra FriStup, havner man i en karantene før man kan søke på nytt stipend. Samtidig innebærer endringene i ansiennitet at flere frilansere får muligheten til å søke kompetansestipend tidligere i karrieren, da det kun er krav til to års ansiennitet for å søke.

De som har fått tildelt stipend i mai er Ingerid Salvesen, Åse Kari Gravråk, Gisle August Gjevestad Agledahl, Ingebjørg Hestvik, Anne Kristin Rødelv og Kristin Rosmo.

Image-text:

Anne-Lise Aakervik er styreleder i FriStup, Norsk Journalistlags kompetanseordning for frilansere.

Foto: Privat.

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Datteren til en mexicansk journalist som ble drept tidligere denne uka, er død av skadene hun fikk i attentatet mot faren.
Journalisten 02.07.2022
Wikileaks-grunnlegger Julian Assange anker avgjørelsen fra den britiske regjeringen om å utlevere ham til USA.
Journalisten 01.07.2022
Kommer fra stilling som vaktsjef hos NRK Finmark i Alta. Styret i VOL Vesterålen Online (VOL) har ansatt Erik Andreassen som ny ansvarlig redaktør i det heldigitale mediehuset.
Journalisten 01.07.2022
Tok seg selv i å følge PFU-møter i smug mens hun jobbet som markedssjef.
Journalisten 01.07.2022
Stabiliserte forsiden i løpet av en drøy halvtime, forteller utviklingsredaktør Øyvind Brenne.
Journalisten 01.07.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt