Kjøttbransjen
06.05.2021
Norske kjøttbedrifter må regne med å måtte følge opp importkjøttet fra EU enda tettere enn de gjør i dag. Det skjer i kjølvannet av flere påviste tilfeller av Salmonella i kjøttråvarer de siste månedene.
Denne vinteren og våren har det blitt gjort flere funn av Salmonella i importert kjøtt fra Tyskland. Det har også vært et Salmonellautbrudd denne våren med 22 syke fordelt over hele Norge. Dette har ført til at en rekke kjøttprodukter har blitt trukket fra markedet.
Salmonellasertifikat
Dette er den direkte årsaken til at Mattilsynet i tiden fremover vil føre forsterket kontroll med kjøttbedrifter som tar inn kjøtt fra EU-området. Disse bedriftene må foreta en vurdering av sine leverandører og eventuelt iverksette tiltak for å verifisere det Salmonellasertifikatet (Salmonellagarantien) som følger med varene inn. Har man ikke god his torisk dokumentasjon på at leverandøren leverer kjøtt av god kvalitet, må bedriften ta prøver av kjøttet i større grad enn det de gjør i dag. Kravene er ikke begrenset til kjøtt fra Tyskland, men kj�
Gå til medietSalmonellasertifikat
Dette er den direkte årsaken til at Mattilsynet i tiden fremover vil føre forsterket kontroll med kjøttbedrifter som tar inn kjøtt fra EU-området. Disse bedriftene må foreta en vurdering av sine leverandører og eventuelt iverksette tiltak for å verifisere det Salmonellasertifikatet (Salmonellagarantien) som følger med varene inn. Har man ikke god his torisk dokumentasjon på at leverandøren leverer kjøtt av god kvalitet, må bedriften ta prøver av kjøttet i større grad enn det de gjør i dag. Kravene er ikke begrenset til kjøtt fra Tyskland, men kj�