AddToAny

Salmonellasituasjonen skaper store vansker for mange kjøttbedrifter

Salmonellasituasjonen skaper store vansker for mange kjøttbedrifter
Norske kjøttbedrifter må regne med å måtte følge opp importkjøttet fra EU enda tettere enn de gjør i dag. Det skjer i kjølvannet av flere påviste tilfeller av Salmonella i kjøttråvarer de siste månedene.
Denne vinteren og våren har det blitt gjort flere funn av Salmonella i importert kjøtt fra Tyskland. Det har også vært et Salmonellautbrudd denne våren med 22 syke fordelt over hele Norge. Dette har ført til at en rekke kjøttprodukter har blitt trukket fra markedet.
Salmonellasertifikat
Dette er den direkte årsaken til at Mattilsynet i tiden fremover vil føre forsterket kontroll med kjøttbedrifter som tar inn kjøtt fra EU-området. Disse bedriftene må foreta en vurdering av sine leverandører og eventuelt iverksette tiltak for å verifisere det Salmonellasertifikatet (Salmonellagarantien) som følger med varene inn. Har man ikke god his torisk dokumentasjon på at leverandøren leverer kjøtt av god kvalitet, må bedriften ta prøver av kjøttet i større grad enn det de gjør i dag. Kravene er ikke begrenset til kjøtt fra Tyskland, men kj�
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Etter at TVI ble en del av Multivac, har konsernet nye produkter å by på:
Kjøttbransjen 10.06.2021
Fra 2015 til 2019 ble matsvinnet i matbransjen redusert med 12 prosent i kilo pr. innbygger. Fordelt pr. ledd i verdikjeden, så har dagligvarehandelen redusert med 17 prosent og, grossistleddet med 28 prosent. Disse har allerede nådd delmålet om 15 prosent reduksjon, mens matindustrien har litt lenger vei å gå for å nå målet.
Kjøttbransjen 10.06.2021
For rundt 8000 år siden begynte mennesket å holde husdyr fordi det ga sikrere tilgang på mat enn den tidligere jeger-tilværelsen. (Hunden ble temmet for ca.
Kjøttbransjen 10.06.2021
1. juni var Emilie Oldervik på plass i jobben som spesialveterinæren for svin i KLF. Hun tar over etter Karl Kristian Kongsted som nå er ansatt i Felleskjøpet. Oldervik kommer fra Norges Pelsdyralslag, og vil jobbe tett både med medlemsslakteriene og deres produsenter.
Kjøttbransjen 10.06.2021
Regjeringen presenterte 4. juni den fremforhandlende handelsavtalen med Storbritannia (UK). For kjøtt- og fjørfesektoren er de volumer som inngår i denne avtalen svært begrenset.
Kjøttbransjen 10.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt