AddToAny

Regjeringen foreslår nye regler for hjemmekontor

Regjeringen har lagt frem en ny forskrift for hjemmekontor. Huseierne mener det er bra at dagens regler for hjemmekontor blir oppdatert og skal delta i høringen om de nye reglene.
Av: Kristin Gyldenskog

Dagens regler om hjemmekontor er fra 2002. Det var en tid da hjemmekontor var lite i bruk, blant annet fordi dataløsninger og internetthastigheten i hjemmene ikke var like gode som i dag.

Med en større utbredelse av bredbånd og tilpassede løsninger har det blitt mer vanlig å kunne arbeide hjemmefra. Så kom koronaen, og 12. mars i fjor ble de som kunne pålagt å arbeide hjemmefra.

Frihet til å organisere hjemmet sitt

Så mange som 56 prosent av arbeidstakerne fortalte at de kunne arbeide hjemmefra, mens 41 prosent var pålagt å arbeide hjemmefra i fjor. Det viste Arbeidslivsbarometeret 2020. Samtidig har dagens regler som har navnet «Forskrift om arbeid i arbeidstakers hjem» blitt utdatert.

-Vi i Huseierne har sett litt på utkastet som har kommet, og synes det er på tide at forskriften oppdateres, sier Carsten Henrik Pihl, forbruker- og kommunikasjonssjef i Huseierne. Han peker på at forskriften skal balansere ulike hensyn.

Carsten Henrik Pihl forbruker- og kommunikasjonssjef

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

RENTEBAROMETER MAI: DNBs mulige oppkjøp av Sbanken har fått konkurrentene til å komme på banen med bedre rentetilbud. Se hvilke banker som er best på boliglån nå i mai.
Hus & Bolig 18.05.2021
Da ekteparet Jan-Kenneth Polle og Keang Hiem fant ut at de skulle tegne livsforsikring, begynte innhentingen av tilbud. Storebrands gode priser til medlemmer i Huseierne pekte seg soleklart ut som det beste alternativet.
Hus & Bolig 18.05.2021
Kanskje har du litt innsyn og ønsker deg en vegetal levegg, skjule noe ulekkert eller bare litt pynt? Her kommer våre tips til vakre klatreplanter i hagen, på terrassen eller balkongen.
Hus & Bolig 12.05.2021
Det er mye å tenke på før og når flyttelasset skal gå, og strømmen er lett å glemme. Men det kan fort bli kostbart, for ventestrøm er veldig dyrt!
Hus & Bolig 12.05.2021
Er du av dem som setter ting inn i garasjen til det blir så fullt at du mister oversikten? Vi er nok mange. En ryddig garasje er tid spart, og vi gir deg tipsene!
Hus & Bolig 10.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt