AddToAny

Redd syke studenter møter til undervisning på sykehusene. Digitale tilbud er for dårlige

Medisinstudenter har undervisning på sykehus og mangler digitale alternativer ved sykdom. Nå etterlyser de bedre løsninger.
Med økt smittetrykk og sprengt kapasitet på sykehusene, reagerer flere medisinstudenter på at institusjonene ikke har fått på plass gode nok hybridløsninger for undervisningen.

Søndag 21. november skrev medisinstudent ved Universitet i Oslo (UiO), Malin Flønes, i et innlegg i Khrono at «daglig møter dessverre mange luftveissyke medisinstudenter opp på Oslos sykehus, hvor undervisningen vår foregår.»

Hun er kritisk til at studentene selv må ta ansvar for at de digitale alternativene faktisk er tilgjengelige for medstudentene.

- For det psykiske var det riktig å gå tilbake til fysisk oppmøte, og det var en god beslutning, understreker Flønes overfor Khrono, men:

- Det er nå når smittetrykket øker igjen det ikke virker som de som har ansvaret for vår undervisning har evne til å omstille seg eller komme opp med et fungerende alternativ raskt. Hadde det ikke vært for to av oss som opererer som superbrukere hadde vi sittet og hostet i kor på Rikshospitalet.

Støtter seg på studentene

Les mer

Flere saker fra Khrono

Har Universitetet i Oslo gjort nok for stipendiatene under pandemien, spør Khrono? Vi har jobbet hardt for å ivareta dem godt gjennom nye og allerede etablerte ordninger, men vi kan alltid bli bedre.
Khrono 23.01.2022
Rapport tar tempen på kjønnsbalansen blant forskere og universitetstopper.
Khrono 23.01.2022
Norges største universitet har tapt terreng både nasjonalt og internasjonalt sett med forskningsøyne.
Khrono 23.01.2022
FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener det har vært viktig å kommunisere usikkerhet under pandemien.
Khrono 23.01.2022
- Studentene bør inkluderes i dagpengeordningen, slik at de får kompensert bortfall av inntekt. I tillegg bør de få kompensasjon for de høye strømprisene, i stedet for en krisepakke som gir studentene mer lån.
Khrono 23.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt