AddToAny

Reagerer på uttalelser i fakultetsstyret på UiO

Reagerer på uttalelser i fakultetsstyre på UiO
Klinikk. Tillitsvalgt Helene Nissen-Lie er glad for at konflikten rundt psykologiklinikkene på UiO har roet seg. Derfor mener hun det er umusikalsk av fakultets-styremedlemmer å uttale seg om faglig innhold i en vedtakssak om organisering.
Helene Amundsen Nissen-Lie er tillitsvalgt for de ansatte på Psykologisk institutt (PSI) ved Universitetet i Oslo (UiO). Det siste året har hun, som andre ansatte og studenter, vært involvert i konfliktene på instituttet.

- Jeg er først og fremst veldig glad for at denne vonde konflikten har roet seg, og at vi er i gang med en demokratisk prosess, sier hun, sittende på kontoret innerst i gangen med behandlingsrom på klinikken for integrativ psykoterapi.

- Men, sårene har ikke leget helt, sier Nissen-Lie.

Hun reagerer på at to av styremedlemmene ved fakultetet, Ellinor Major og Tim Brennen, uttrykte bekymring for utviklingen av innholdet i praksisundervisningen dersom man gikk for en intern organisering av klinikken.

- Jeg synes det var lite klokt og umusikalsk at de uttalte seg om bekymringer for det faglige innholdet. Det var ikke dét de skulle diskutere i fakultetsstyret. Diskusjonen om faglig innhold må man ta i samarbeid med fagmiljøet.

Jeg kan forstå at man er engstelig for det etter hvert svært skjerpede regelverket. Men løsningen er ikke å si fra seg ansvaret: Det er å samarbeide godt. Helene Nissen-Lie Tillitsvalgt, PSI, UiO

Stenging og protester

I fjor vår startet konflikten om internklinikkene ved instituttet.

Institutt- og fakultetsledelsene ønsket å flytte klinikkene hvor profesjonsstudentene har internpraksis ut fra universitetet. Argumentene var både plassmangel og at en organisering under et helseforetak ville gjøre driften enklere. Ønsket møtte motstand fra både studenter og ansatte, og konflikten toppet seg da universitetsledelsen stengte klinikkene på dagen i oktober, av frykt for at driften ikke var i henhold til gjeldende lover og regler.

Universitetsledelsen bestilte en redegj�

Les mer

Flere saker fra Khrono

Med interne leieavtaler vil hovedleietaker kunne sikre seg at husleien dekkes av medleietakerne hele året og unngå økonomisk knipe, mener Carl Fredrik Nyberget.
Khrono 28.06.2022
Sjukepleiarutdanninga i Ål har som opptakskrav at studentane kjem frå Hallingdal eller ein av nabokommunane.
Khrono 28.06.2022
Både nåværende og forrige utdanningspolitiske talsperson for SV går ut med at de er blant politikerne som har fått skattekrav i pendlerboligsaken.
Khrono 28.06.2022
Stortingets direktør, tidligere Lånekassen-direktør, Marianne Andreassen, har sagt opp stillingen sin.
Khrono 28.06.2022
For aller første gang skal minnestipendet deles ut. Nå nærmer det seg fristen for å søke.
Khrono 28.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt