-Det liker jeg og! Og gulrotkake.... Amelia (5) smiler fornøyd, sammen med Marthe (5).
De tre vennene i Solvang barnehage har akkurat spist varm lunsj: Fiskepinner og potetmos. Og så har de fått være med på å hakke opp masse sunne grønnsaker og frukt, som de har lagt på et stort fat.
-Det er sånn mat man blir sterk av, mener Amelia.
-Ja, det er sunt, det gjør sånn at vi får litt mer energi til å leke, poengterer Anne.
Travel barnehagekokk
Den sunne middagen med fiskepinner og potetmos er det kokken Hanne Thorstein Gjerdrum som står for. Mattilbudet er sentralt i Solvang barnehage, med fokus på sunn og næringsrik mat hver dag. Og med 85 barn som har tilbud om varm mat fire til fem dager i uken, har kokken en travel hverdag.
-Jeg har alt av innkjøp, planlegging, matlaging og opprydding på kjøkkenet. Og så får jeg hjelp av de ulike basene til å dekke på og til oppvask, for vi har tre bordsetninger, forklarer hun.
Som matansvarlig er det mange hensyn å ta: Å få tida til å strekke til er én utfordring. En a