AddToAny

Politikontakt-ordningen: - Det trengs flere politifolk for å forebygge

42 av landets ordførere er misfornøyde med politikontakt-ordningen, og ønsker mer forebygging og flere politifolk i kommunen.
I 2018 fikk alle kommuner tildelt en politikontakt, for å styrke det forebyggende arbeidet i lokalsamfunnene. Politikontakten skal være det daglige kontaktleddet med kommunene, og er også en rådgiver innen kriminalitetsforebyggende arbeid.

Men ikke alle kommuner opplever at ordningen med politikontakt fungerer etter hensikten. Politiforum har stilt alle landets ordførere spørsmål om de opplever at politikontaktens rolle og funksjon har blitt slik som den ble forespeilet.

219 ordførere, som har politikontakt i kommunen, besvarte spørsmålet. Av dem svarer 138 (63%) ja, mens 42 (19,2%) svarer nei, og 39 (17,8%) vet ikke.

Det er i hovedsak ordførere fra Arbeiderpartiet (17 stykker) og Senterpartiet (23 stykker) som er misfornøyde med politikontakt-ordningen. De resterende to ordførerne som er misfornøyde med politikontaktordningen er fra Høyre.

Mer forebygging

Ordfører Kjetil Slettebø (Sp), i Bjerkreim kommune i Møre og Romsdal, mener at selv om politikontakten er både flink og til stede, er det for lite med bare ett ansikt.

- Politikontakten har flere forskjellige oppgaver. Hun er et frembragende menneske og gjør alt hun kan, men forebygging av kriminalitet må skje oftere og mer synlig ute på skoler og alle andre møteplasser, og de må ha tid til å ta ekstra turer gjennom hovedgata, sier Slettebø.

- Det er UP (utrykningspoliti, red.anm) langs veiene som er synlige utenom dette, men

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Inndragning av utbytte er et viktig kriminalpolitisk tiltak mot profittmotivert kriminalitet. Inndragningsprosessen omfatter flere ulike ledd. For at inndragningen skal være effektiv er det viktig at hele kjeden fungerer optimalt.
Politiforum 18.01.2022
Per Willy Amundsen, leder av justiskomiteen på Stortinget, mener justisministeren må komme med en uforbeholden unnskyldning til de 3000 politiansatte på navnelista departementet utleverte.
Politiforum 17.01.2022
Å anmelde personer for vold eller trusler er et relevant arbeidsredskap for at Staten skal opprettholde en handlekraftig politistyrke. Men er kvaliteten på anmeldelsene god nok?
Politiforum 16.01.2022
En blir stolt over å være tillitsvalgt når en leser denne historien, men også ydmyk for de offer tidligere tillitsvalgte har gjort i fellesskapets tjeneste.
Politiforum 16.01.2022
Politiansatte som har fått navnet sitt utlevert mener Justisdepartementet setter sikkerheten til politiansatte på spill. POD har bedt politidistriktene gjennomføre en risikovurdering, knyttet til utleveringen.
Politiforum 14.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt