AddToAny

Politikerne bør være opptatt av strømprisen fremover

Selv om klima og miljø er i vinden som aldri før, er det verdt å merke seg at det samtidig bygger seg opp sterke følelser rundt høy strømpris og samarbeidet med EU.
Av:, energipolitisk rådgiver i Huseierne.

Strømprisene er skyhøye, og selv om vi stadig hører at prisene er lavere her enn i Europa, så er det mange husholdninger og familier som fryser og ofrer annet for å kunne betale strømregningen.

Det er på tide at vi tør å diskutere klimapolitikkens fordelingseffekter fremover, og at vi tar på alvor at ikke alle stiller med samme forutsetninger i det grønne skiftet.

Hvis ikke er det bare å forberede seg på et opprør som før eller siden vil komme.

Energipolitikken må løftes

Elpolitikken og reguleringen av strømmarkedet er så komplisert at det krever mye å sette seg inn i modeller for effektivitet, avkastning og nettleie. Slik blir det når bransjen i stor grad har fått regulere seg selv med et hovedmål for øyet - strømnettets beste.

Men nå er vi en del av et større marked og vi skal sammen løse store utfordringer - med strømkundenes hjelp. Energimarkedet blir ekstremt viktig fremover, og bør derfor være under god og helhetlig styring og planlegging. Politikken må henge sammen på flere områder.

Når fremtiden er elektrisk og klimamålene skal nås, så må vi altså ha flere tanker i hodet samtidig. Vi skal bruke strømmen smartere, men vi skal også spare. For alle landets strømkunder er det mange forskjellige signaler å ta inn.

Mange er usikre på hvordan strømhverdagen blir fremover o

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Har du fukt i boligen finnes det naturlig nok en bakenforliggende årsak, men før du får utbedret årsaken til fukten, kan en luftavfukter hjelpe deg.
Hus & Bolig 22.10.2021
Mange som leier ut bolig der strøm er inkludert i husleia, lurer nå på om de kan justere opp husleia for å kompensere for høyere strømpriser.
Hus & Bolig 21.10.2021
Vinteren kan fare hardt med huset. Forebygging og vedlikehold er det viktigste du kan gjøre for å ta vare på boligen din. I tillegg er det en god investering. Vi gir deg sjekklisten.
Hus & Bolig 20.10.2021
Høye strømpriser har gitt rekordetterspørsel etter luftvarmepumper. Er du blant de mange som tenker å anskaffe en? Her er noen ting du bør tenke igjennom før du kjøper.
Hus & Bolig 20.10.2021
RENTEBAROMETER: Renten ble satt opp fra Norges Bank i september. Huseiernes rentebarometer viser at de fleste bankene på toppen av barometere har droppet å sette opp renten, mens alle storbankene har gjort det.
Hus & Bolig 18.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt