AddToAny

Polaris kjøper seg inn i Harald Strømmes e-sport-selskap

Polaris kjøper seg inn i Harald Strømmes e-sport-selskap
En PWC-podkast fikk mediehuset til å åpne lommeboka. Emisjonen priser selskapet til 45 millioner kroner.
Polaris Media går inn på eiersiden i Good Game gjennom en rettet emisjon i selskapet. Det skriver Good Game i en pressemelding. Selskapet er det dominerende e-sportselskapet i Norge, og driver blant annet nettstedet Gamer.no og Europas største nasjonale e-sport-liga, Telialigaen.

Det er tidligere TVNorge- og Discovery-sjef Harald Strømme som i dag er største eier i Good Game. Han overtok både ligaen og nettstedet Gamer.no fra Teknisk Ukeblad for tre år siden.

- Good Game representerer det viktigste økosystemet for e-sport i det norske markedet, og driver den sterkeste redaksjonelle plattformen for gaming-interesserte gjennom Gamer.no. Vi er imponert over den sterke posisjonen Good Game har tatt, sier Håvard Kvalheim, konserndirektør prosjekt og forretningsutvikling i Polaris Media i en pressemelding.

- Vi er overbevist om at det ligger et stort vekstpotensial i Good Game i årene fremover, som den ledende aktøren i et sterkt voksende marked, og tror det finnes betydelige synergier mellom de to selskapene, legger Håvard Olstad til, senior forretningsutvikler i Polaris Media.

Går inn med ti millioner

Polaris Media investerer ti millioner kroner i Good Game. Det priser selskapet til 45 millioner kroner etter emisjonen. Polaris Media vil ha en eierandel på 22 prosent i Good Game.

Harald Strømme, som både er styreleder og største aksjonær i Good Game, vil ha en eierandel på snaue 40 prosent etter emisjonen.

- Polaris Media er den perfekte partneren og investoren for Good Game, og tilbyr mer enn bare penger. De har både mediekompetanse vi trenger, kunnskap og interesse for e-sport, og et nettverk av lokale og regionale aviser som allerede dekker Telialigaen og våre turneringer. Vi har bygget Europas største nasjonale liga gjennom å satse på bredde og sterk lokal forankring. Dette er en linje vi kan styrke med Polaris Media på laget, og skape en enda bedre plattform for grasrota i norske e-sport, sier Strømme i meldingen.

Podkast-samtale ga effekt

- Var dere i samtaler med flere før dere endte hos Polaris?

- Nei, de kontaktet meg etter at jeg deltok i en podkast der jeg fortalte litt om våre planer. Vi kom raskt i en så god dialog at vi droppet å snakke med andre, sier Strømme til Kampanje.

- Det var vel anvendt tid i podkast-studioet?

- Ja, takk til Eivind Nilsen og PWC som laget podkast, humrer Strømme.

Det var PWC-podkasten med tittelen «E-sport - Norges nye pengemaskin» som fanget Håvard Olstad s interesse.

- I konsernet har vi en trendanalyse i hvert fall annet hvert år der gaming og e-sport ble pekt på som et område av interesse. Jeg jobbet tidligere i PWC og følger med på podkasten de gir ut. Der var det plutselig en podkast om gaming der Harald Strømme snakket om kapitalbehovet de har. Jeg tok kontakt og innledet dialogen og forhandlingen som ledet opp til dette, bekrefter han overfor Kampanje.

- Mer enn bare penger

Olstad går nå inn i styret i Good Game, som også består av Kahoot-gründer Johan Brand, tidligere Tinius-topp Sindre Østgård og tidligere salgsdirektør i P4, Trond Killingstad, som alle også er med som investorer.

- Det som er fint med en investor som Polaris er at de kommer med mer enn bare penger. Dette er et medieselskap som kan mye om det vi skal gjøre. Vi driver Gamer.no, og de kan mye om brukerbetaling, det å bygge mediemerkevarer og sportsrettigheter, sier Harald Strømme.

Han viser til Sunnmørsposten som et eksempel på en Polaris-avis som allerede dekker Telialigaen tett.

- Det ligger flere muligheter for samarbeid om redaksjonell utvikling, stoffutveksling og annonsemuligheter, sier Strømme.

- Er det aktuelt for Polaris å kjøpe seg ytterligere opp i Good Game?

- Det er ikke avtalt nå. Grunnen til at vi holdt det på dette nivået er fordi det er dette vi trenger for å skyte fart. Vi ansetter flere folk og ruster opp utviklingsteamet vårt. I motsetning til de fleste i sportsbransjen så er vi tilnærmet break-even, vi tapte 300.000 kroner i fjor og planlegger for et overskudd i år. Dette er ikke penger som skal dekke noe løpende underskudd, det skal inn og styrke veksten.

Det jobber seks stykker i Good Game i dag og selskapet sikter mot ti ansatte i løpet av kort tid.

Image-text:

Ny mediepartner:

- Det som er fint med en investor som Polaris er at de kommer med mer enn bare penger, sier styreleder og største aksjonær Harald Strømme i Good Game. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- En veldig meningsfull utfordring, sier Johan Ailo Kalstad.
Kampanje 16.04.2021
Også de bak kamera skal få sitt når Gullruten deler ut sine fagpriser.
Kampanje 16.04.2021
- Det er et interessant paradoks at mange av virksomhetene som snakker høyest om bærekraft verken produserer konkrete produkter eller eier egne bygg selv, skriver Jannicke Josefsson-Ruud i Apriil PR Oslo.
Kampanje 16.04.2021
NRK får igjen flest nominasjoner - og Netflix dukker opp for første gang på listen.
Kampanje 16.04.2021
- Uten en løsning vil det ikke spille noen rolle om det er publisistene eller annonsørene som sitter på de beste og skarpeste dataene, skriver Jan Berthrand Danielsen i Adform.
Kampanje 16.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt