AddToAny

PLANTEBASERT PÅ MENYEN SØTPOTETSUPPE MED CHICK FREE & CHILIMAYO

PLANTEBASERT PÅ MENYEN SØTPOTETSUPPE MED CHICK FREE & CHILIMAYO
Prøv saftige, grove burgere som er 100% plantebasert! De er laget av proffe fagfolk og er utviklet og produsert i Norge. De er supre å tilberede i convection-ovn, grille eller steke. Nå kommer de også forstekte, så her kan du velge. Topp med rødløk, syltet eller ikke - alt ut ifra hva du har tid til.
... Det kan være lurt å bytte ut kjøtt med plantebasert i noen av de kjente og kjære rettene du lager ofte. Endre litt om gangen slik at alle blir kjent med smak og konsistens. Dette er bra for både helsen vår og miljøet. Du behøver ikke å være veganer eller vegetarianer for å velge plantebasert. Stadig flere ønsker å bytte ut noe av kjøttet med plantebasert næring. Da kan du kalle deg selv «fleksitarianer». Før du serverer mer plantebasert mat, bli kjent med hva som ligger i disse betegnelsene.
En veganer er en som har valgt bort mat med animalsk opprinnelse. De spiser verken kjøtt, melk og egg, og heller ikke honning eller syltetøy farget med karmin. Det er enkelt å forholde seg til en veganers kosthold fordi de velger enten/eller. Mat som er 100% plantebasert, slik som produktene i denne artikkelen, er også veganske fordi de kun er laget av planter.
En vegetarianer spiser mest plantebasert mat, men også animalske matvarer, bortsett fra kjøtt. Disse kalles også lakto-ovo-vegetarianere, fordi de spiser meieriprodukter og egg.
En fleksitarianer er fleksibel i hva han eller hun spiser, men konseptet går hovedsakelig ut på å spise mindre kjøtt og mer plantebasert kost. Konseptet er ikke nytt, men betegnelsen kan være ny for mange. Kostholdet er ganske likt det som anbefales av norske myndigheter. Helsedirektoratets kostråd oppfordrer oss til å spise mer frukt og grønt og begrense inntaket av bearbeidet og rødt kjøtt.
Hvorfor det er gunstig å spise mindre kjøtt og mer plantebasert? Helsedirektoratets anbefaling er klar: «Spis variert kost med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.» Dette er i tråd med FNs bærekraftsmål som blant annet skal fremme bedre ernæring og helse, ansvarlig forbruk og å stoppe klimaendringene.
«Månedens burger» er plantebasert!
Den norskproduserte NATURLI' Burger gjør det enklere å begrense inntaket av bearbeidet og rødt kjøtt. Denne burgeren har vært «månedens burger» på Munchies og ble så godt mottatt, at den nå er fast på menyen deres. Burgeren er basert på soya, som har den
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt