AddToAny

Planlagt doktorgradsprogram ved Oslo Met viderefører tverrfaglighet

Vi jobber med å utvikle et nytt doktorgradsprogram som er faglig sterkt og godt forankret, skriver innleggsforfatterne om endringer i doktogradsprogram.
PPStipendiat Camilla Holm, Institutt for arkiv, bibliotek- og informasjonsfag (ABI), OsloMet, skriver i en kommentar i Khrono 15. januar at humaniora forsvinner som følge av planlagte endringer i doktorgradsutdanningen på Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM).

SAM har i dag to doktorgradsprogrammer, herav det i Bibliotek- og informasjonsvitenskap, som Camilla Holm går på. Bakgrunnen er den at SAM jobber for å lage et overgripende ph.d.-program i samfunnsvitenskap med fire studieretninger.

De to eksisterende programmene (etablert i 2011-2012) omvandles til retninger og to nye retninger utvikles og innføres. Målet er å skape et program som sikrer adgang til forskerutdanning for alle SAMs fire institutter. Vi setter pris på Holms engasjement og tar hennes bekymringer på alvor.

Det er alltid krevende å endre vellykkede utdanningsprogrammer, og det innebærer en del avveininger. Vi jobber med å utvikle e

Les mer

Flere saker fra Khrono

Christina Eide har vært med på å utvikle ny politikk for Norsk studentorganisasjon. Nå vil hun være med på å sette den ut i live, og stiller derfor til gjenvalg.
Khrono 24.02.2020
I 2019 var det 8062,7 årsverk på statlige universiteter og høgskoler, inkludert Politihøgskolen, som er født i årene fra 1944 til og med 1962, i følge tall fra Norsk senter for forskningsdata (NSD).
Khrono 24.02.2020
Vi jobbar intensivt med å endre haldningane til studentane som når dei kjem hit ofte er hjernevaska med negative haldningar til nynorsk, skriv Vibeke Bjarnø og Mette Elisabeth Nergård.
Khrono 24.02.2020
Nye avtaler gjør at forskere fra Norge kan søke om midler i forskningsrådene i Sveits, Nederland, Sør-Korea og Japan, dersom de deltar i prosjekter som ledes av forskere fra det aktuelle landet, skriver Forskningsrådet.
Khrono 24.02.2020
90 prosent av kandidatene som gikk ut fra Norges handelshøyskole med mastergrad våren 2019 var i relevant jobb 6 måneder etter, viser NHHs arbeidsmarkedsundersøkelse.
Khrono 24.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt