AddToAny

På valg 2019

NTFs representantskap skal velge nytt hovedstyre i slutten av november. Tidende har spurt de aktuelle kandidatene om hva de ser som hovedutfordringer og hva de vil prioritere i sitt arbeid som øverste tillitsvalgte i NTF.
Valgkomiteen har innstilt syv kandidater. To kandidater til hovedstyret er allerede valgt av henholdsvis Sentralt næringsutvalg (SNU) og Sentralt forhandlingsutvalg (SF). De valgte lederne av disse utvalgene trenger ifølge gjeldende vedtekter godkjenning av representantskapet før de trer inn i hovedstyret NTFs representantskapsmøte, med valg til nytt hovedstyre, finner sted på Gardermoen 29. og 30. november.

Camilla Hansen Steinum Alder: 43 år (Presidentkandidat. Gjenvalg, har sittet fem hovedstyreperioder, fire perioder som president.) Foto: Kristin Aksnes
Utdanning: Nordisk grunnfag UIO 1995-96, Cand. odont. Oslo 2002. Kurs i lystgass-sedasjon UiO 2003.
Praksis: Offentlig ansatt/distriktstannlege Østfold 2002-06, undervist VKII for tannhelsesekretærer 2002 og 2005-06, privat praksis Fredrikstad 2003-. Instruktørtannlege UIO 2006-07. Undervist i kommunikasjon og atferdsfag på odontologisk fakultet UIO 2010-11.
Foreningserfaring: Styremedlem Østfold TF 2005, kasserer Østfold TF 2006, leder Østfold TF 2007-11, varamedlem i NTFs hovedstyre 2008-09, medlem NTFs hovedstyre 2010-11, president i NTF 2012-., styremedlem Norsk Tannvern 2012-2017, observatør Akademikernes styre 2012-13, styremedlem Akademikerne 2014-.

- Hva ser du som de(n) største utfordringen(e) for Tannlegeforeningen i tiden fremover?
- Samfunnet endres raskere enn før, og tannhelsetjenesten endres i takt med dette. Det er utfordrende og det krever at også NTF evner å endre seg i takt med medlemmenes behov.
Vi ser tydelige endringer i tannhelsetjenesten. Arbeidsinnvandringen har økt og det utdannes flere norske ungdommer utenfor Norge. Konkurransen i privat sektor øker, spesielt i de store byene, og det er nå flere store investoreide kjeder i markedet. Flere aktører tilbyr nå tannhelseforsikring. Fylkessammenslåinger er nært forestående, og det vil påvirke offentlig sektor.
Samtidig blir tannhelsen i befolkningen stadig bedre, men det er også mange ugjorte oppgaver og stort behov for tannhelsetjenester.
I en slik utfordrende tid er det helt avgjørende at vi klarer å stå samlet som én forening. Da vil NTF fortsatt ha tyngde og troverdighet, slik at vi fortsatt kan være premissleverandør og påvirke der vi har mulighet. NTF må evne å endre seg i takt med endringer i samfunnet og i tannhelsetjenesten. NTF skal fortsatt arbeide for at alle skal ha tilgang til nødvendige tannhelsetjenester og best mulig tannhelse i befolkningen, samtidig som vi selvfølgelig skal ha tannlegenes og medlemmenes situasjon i fokus. Jeg tror oppriktig at en tjeneste som er bra for befolkningen også gagner tannlegestanden.
Skal NTF fortsatt være en sterk organisasjon, er vi avhengige av engasjement i medlemsmassen og dyktige tillitsvalgte. Dette forutsetter god intern kommunikasjon, og det krever kontinuerlig fokus og ressurser. Nå kommer endelig et nytt nettsted på plass! Vi er også helt avhengig av et velfungerende og profesjonelt sekretariat som evner å tilpasse seg organisasjonens behov og fremtidige utfordringer. Dette arbeidet må prioriteres fremover.
- Hvilke(n) oppgave(r) mener du NTF bør prioritere i kommende toårsperiode?
- Medlemmene er i ulike situasjoner og har ulike behov. NTF må tilpasse tilbudet slik at de ulike behovene dekkes. Det er en utfordring vi tar på alvor. Det er viktig å ha en struktur som ivaretar alle interessegrupper innenfor en samlet organisasjon. Sammen må vi takle utfordringer og endringer i tannhelsetjenesten.
Medlemskap i NTF skal fortsatt være et kvalitetsstempel. Vi må fortsatt holde fokus på etikk og pasientsikkerhet. Ordningen med obligatorisk etterutdanning er viktig og hovedstyret legger nå frem forslag til endringer i ordningen som vi mener vil gjøre den enda bedre. Fokus på kompetanseheving og etterutdanning vil være viktig også fremover.
Det politiske påvirkningsarbeidet vil bare bli viktigere og viktigere. NTF skal være den viktigste premissleverandøren på tannhelsefeltet, og vi må bruke vår innflytelse til beste for befolkningens helse og tannhelse - og selvsagt for tannlegene. Vi må opprettholde arbeidet for å sette oral helse på agendaen og synliggjøre hvor viktig oral helse er for den fysiske og den psykiske helsen.
Det er store prosjekter i gang eller på trappene som kan påvirke tannhelsetjenesten. Jeg tenker spesielt på prosjekt rundt spesialistutdanningen, oppfølging av Blankholmutvalgets forslag om en gjennomgang av folketrygdens stønadsordning og de prioriterte gruppene i tannhelsetjenesteloven og regjeringens vedtatte evaluering av kompetansesentrene. Alt dette er viktige prosesser som NTF må engasjere seg i.
- Hvilke(t) område(r) i NTFs arbeidsprogram vil du spesielt engasjere deg i?
- Arbeidsprogrammet gir representantskapet god mulighet til å gjøre overordnede strategiske valg, slik at hovedstyret og sekretariatet får en klar retning for arbeidet i neste periode. Hele arbeidsprogrammet er viktig, og som president må, og skal, jeg ha et overordnet ansvar for den samlede virksomheten. Representantskapet skal også vedta to policydokumenter som er svært viktige for hovedstyrets arbeid i neste periode.
Det politiske arbeidet er et hovedansvarsområde for presidenten. Samtidig må det løpende arbeidet med fag og etterutdanning, kommunikasjon og juridisk medlemsrådgivning også prioriteres. Det er svært viktig for alle våre medlemmer at dette fungerer optimalt.
Det kommer store utfordringer for NTF i årene som kommer. Det er viktig at både de tillitsvalgte og sekretariatet er rustet for de oppgavene vi står overfor. Jeg vil gjøre det jeg kan for at NTF fortsatt skal være en sterk og samlet forening som er profesjonell og tilpasningsdyktig og som tilbyr medlemmene det de har behov for.
- Hva vil du ellers si at du har å tilføre NTFs hovedstyre, som er spesielt for deg og ditt kandidatur?
- Jeg har variert arbeidserfaring fra både offentlig og privat sektor, samt at jeg har undervist både på universitetet og på tannhelsesekretærutdanningen. Det har gitt meg god innsikt i hele tannhelsetjenesten.
Jeg har lært utrolig mye gjennom min tid i NTF. Jeg kjenner hele organisasjonen godt. Jeg ønsker fortsatt å bidra med min kompetanse, men også til kompetanseoverføring innad i organisasjonen. Mitt styreverv i Akademikerne har også gitt meg verdifulle kontakter, spesielt i de andre helseprofesjonene. Det er viktig i mange store saker at vi står samlet og fremfører samme budskap.
Jeg er fortsatt motivert og håper at jeg får anledning til å bruke engasjementet mitt til fortsatt å jobbe for NTFs medlemmer.Heming Olsen-Bergem Alder: 50 år (Visepresidentkandidat. Gjenvalg, har sittet to hovedstyreperioder.) Foto: Kristin Aksnes
Utdanning: Cand. odont. UiO 1997. Spesialist oral kirurgi og oral medisin, UiO 2005. PhD UiO, 2015.
Praksis: Privat praksis, Halden og Den offentlige tannhelsetjenesten (DOT) i Østfold, Fredrikstad 1997-1998. DOT Troms, Sjøvegan 1998. Privat Praksis Oslo, 1999-2000. Instruktørtannlege UIO 1999-2005. Universitetslektor UIO 2006-2015. Privat spesialistpraksis Drammen 2003-. Forsvarets sanitet fra august 2015-. Leder spesialistutdanningen i oral kirurgi og oral medisin, UiO. Førsteamanuensis, IKO, UiO, 2016-. Spesialisttannlege ved ØNH/kjevekirurgi, Vestre Viken HF, Drammen sykehus 2016-
Foreningserfaring: Styremedlem Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin 2008-2010. Leder Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin (NFOKOM) 2010-2016.
Nestleder NFOKOM 2016-. Styremedlem ITI Norge/Sverige 2012-2016.

- Hva ser du som den eller de største utfordringen(e) for Tannlegeforeningen i tiden fremover?
- Jeg mener at Tannlegeforeningen med oppdateringen av arbeidsprogrammet og moderniseringen av sekretariatet, samt det tette samarbeidet med Akademikerne nå står styrket og klar for utfordringen som kommer i årene fremover. Det er mange store utfordringer i årene som kommer. Dette dreier seg om hvilket arbeidsmarked vi utdanner nye tannleger til, og hvordan tannhelsetjenesten skal samvirke til det beste for både pasienter og for tannleger. NTF skal ta denne oppgaven for en samlet tannlegestand. Vi skal mene noe om hele tannhelsetjenesten. Hvordan kan den fylkeskommunale tannhelsetjenesten best samhandle med kommunale og statlige helsetjenester, og hvordan kan den private tan
Gå til mediet

Flere saker fra Den norske tannlegeforenings Tidende

Før kunne hendene mine redde liv. De kunne redde et lite barn. Det var en sann glede å møte foreldrene etter slike vellykkede operasjoner og si: «Vi har lukket igjen hullet i hjertet.
Vi lever med historien, nåtiden og fremtiden som de rammefaktorer som gir våre liv innhold. Av disse er det særlig påvirkningen fra historien som bidrar til å plassere oss i den verdenssituasjonen vi hver især befinner oss i.
Behovet for tannhelsepersonell i Etiopia er enormt. Anslagsvis snakkes det om at de har 1 000 tannleger til en befolkning på 110 millioner mennesker.
Mange av oss har lett for å gi barna brus eller saft når de er tørste. Plutselig blir inntaket av sukker større enn man tror. Bytter du ut brus eller saft med vann til hverdags, er mye gjort.
«Hæ?» roper min søster mot meg fra skjermen. «Jeg sa at jeg må gå», roper jeg tilbake, «jeg har time hos tannlegen.»

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt