AddToAny

På sykepleierjakt i Arendal

Vi fant over 30 sykepleiere fra 28 ulike foreninger, partier og lag rundt omkring i Arendal sentrum ved et raskt fysisk søk tirsdag ettermiddag. Dette gjør de på Arendalsuka.
Arendalsuka arrangeres for tiende gang i år. I Arendal sentrum er det rigget over 200 boder og telt hvor ulike foreninger, lag, klubber og politiske partier informerer om seg selv.

På demokratiets dansegulv

Sykepleien gikk på sykepleierjakt i vrimmelen av boder.

Vi fant sykepleiere der mange ikke ville tro de fantes. De fleste er yrkesaktive eller pensjonerte sykepleiere, jordmødre eller spesialsykepleiere. Noen få har andre yrker i dag.

I tillegg til alle de du møter i saken her, så har NSF en rekke ansatte og tillitsvalgte i Arendal denne uken. Det kan du lese mer om nederst i saken.

Pensjonert og frivillig

Turid Hansen er utdannet til sykepleier i Bodø og har jobbet mange år på Telemark sentralsykehus. I dag er hun pensjonist. Nå er hun frivillig i Psoriasisforeningen.

- Jeg svarer på så mange spørsmål, jeg har selv psoriasis, forteller hun.

Kvinnehelse

Astri Evanger informerer folk om kvinnehelse under Arendalsuka. Hun er opptatt av pandemien og har deltatt i distribusjonen av pandemivaksinen.

Hodepinehjelperen

Olav Elvemo sitter i styret i Hodepine Norge. De startet opp i 2017 og er på Arendalsuka for andre gang.

- 75 prosent av folk får ikke hjelp med hodepine hos fastlegen. De har ikke nok kunnskap. Det er her vi kommer inn og gir folk råd så de kommer seg kvikt til nevrolog, sier Elvemo.

Svar om blodkreft

- Folk som nylig har fått kreft er de som tar mest kontakt med oss, forteller Kristin Grindheim-Jaktevik.

Hun har selv hatt KML (kronisk myelogen leukemi) i fire og et halvt år.

Hjelp til selvhjelp

- Vi hjelper folk å sette i gang med selvorganisert selvhjelp. Mestringskurs for å komme i gang etter sykdom. Så folk blir selvdrevne og kan styrke livet sitt, sier Hilde Aspholt Brennhovde.

Gjenopplivingsdisko

Det er full fart i Norsk Sykepleierforbunds bod på Sam Eydes plass i Arendal. Tirsdag var det helsesykepleierne og anestesisykepleierne som sto og informerte.

- Det er utdeling av brosjyrer og gjenopplivningsdisko her i dag, sier Kari Anne Ødegård.

HUSK TOPPLUE: Hilde Michelsen og Karin Gabri

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Pasienter som får fjernet strupen, puster gjennom et hull på halsen. Nytt opplæringsmateriale skal motivere disse pasientene og gi mestring.
Sykepleien 02.10.2022
- Livet med Henning har vært preget av mye ventesorg, skriver Linn Sophie Rian. Hun var to år da storebroren fikk diagnosen NCL-Spielmeyer Vogt. Foreldrene fikk beskjed om at han neppe ble mer enn 20 år.
Sykepleien 01.10.2022
For de av oss som jobber med teknologi, gründere og kvinner: Vi må snakke mer om kvinnehelseteknologi. Kvinnehelse er samfunnshelse og bør være et prioritert mål i en ny, nasjonal strategi for e-helse.
Sykepleien 01.10.2022
Ved denne lille klinikken i Oslo kan brukerne kalle seg hva de vil, bare de husker kallenavnet sitt selv. Her kommer mennesker som ikke vil, eller kan få, tjenester gjennom den vanlige helsetjenesten.
Sykepleien 01.10.2022
Behovet for pleie- og omsorgstjenester i hjemmetjenesten i fremtiden knyttes ofte til eldrebølgen. En ny rapport viser at det er pasienter under 50 år som øker mest.
Sykepleien 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt