AddToAny

På sykepleierjakt i Arendal

Vi fant over 30 sykepleiere fra 28 ulike foreninger, partier og lag rundt omkring i Arendal sentrum ved et raskt fysisk søk tirsdag ettermiddag. Dette gjør de på Arendalsuka.
Arendalsuka arrangeres for tiende gang i år. I Arendal sentrum er det rigget over 200 boder og telt hvor ulike foreninger, lag, klubber og politiske partier informerer om seg selv.

På demokratiets dansegulv

Sykepleien gikk på sykepleierjakt i vrimmelen av boder.

Vi fant sykepleiere der mange ikke ville tro de fantes. De fleste er yrkesaktive eller pensjonerte sykepleiere, jordmødre eller spesialsykepleiere. Noen få har andre yrker i dag.

I tillegg til alle de du møter i saken her, så har NSF en rekke ansatte og tillitsvalgte i Arendal denne uken. Det kan du lese mer om nederst i saken.

Pensjonert og frivillig

Turid Hansen er utdannet til sykepleier i Bodø og har jobbet mange år på Telemark sentralsykehus. I dag er hun pensjonist. Nå er hun frivillig i Psoriasisforeningen.

- Jeg svarer på så mange spørsmål, jeg har selv psoriasis, forteller hun.

Kvinnehelse

Astri Evanger informerer folk om kvinnehelse under Arendalsuka. Hun er opptatt av pandemien og har deltatt i distribusjonen av pandemivaksinen.

Hodepinehjelperen

Olav Elvemo sitter i styret i Hodepine Norge. De startet opp i 2017 og er på Arendalsuka for andre gang.

- 75 prosent av folk får ikke hjelp med hodepine hos fastlegen. De har ikke nok kunnskap. Det er her vi kommer inn og gir folk råd så de kommer seg kvikt til nevrolog, sier Elvemo.

Svar om blodkreft

- Folk som nylig har fått kreft er de som tar mest kontakt med oss, forteller Kristin Grindheim-Jaktevik.

Hun har selv hatt KML (kronisk myelogen leukemi) i fire og et halvt år.

Hjelp til selvhjelp

- Vi hjelper folk å sette i gang med selvorganisert selvhjelp. Mestringskurs for å komme i gang etter sykdom. Så folk blir selvdrevne og kan styrke livet sitt, sier Hilde Aspholt Brennhovde.

Gjenopplivingsdisko

Det er full fart i Norsk Sykepleierforbunds bod på Sam Eydes plass i Arendal. Tirsdag var det helsesykepleierne og anestesisykepleierne som sto og informerte.

- Det er utdeling av brosjyrer og gjenopplivningsdisko her i dag, sier Kari Anne Ødegård.

HUSK TOPPLUE: Hilde Michelsen og Karin Gabri

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Det finnes ikke en stor reserve av sykepleiere, viser denne studien. De aller fleste har relevante stillinger, selv om de ikke arbeider med direkte pasientkontakt.
Sykepleien 13.10.2023
DU VET KANSKJE at du har pensjonen din i KLP og at du har «offentlig tjenestepensjon», men vet du hva dette egentlig betyr for deg?
Sykepleien 13.10.2023
Sykepleie er som jazz. Hva kjennetegner jazz? Improvisasjon.
Sykepleien 28.09.2023
Skjalg Fjellheim (55) er ansatt som ny direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Helse Nord. Han har siden 2015 vært politisk redaktør i Nordlys.
Sykepleien 28.09.2023
Lovverket i dag tek ikkje godt nok hand om dei pårørande sine behov. Kva vert forventa av dei i framtida når det tilretteleggast for meir heimetid og heimedød?
Sykepleien 28.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt