AddToAny

Oversvømmelse rammer Sør-Sudan hardt

Oversvømmelse rammer Sør-Sudan hardt
Voldsomt regn og flom i Sør-Sudan har gjort hundre tusener hjemløse, og nå truer en sultkatastrofe. I delstaten Jonglei er ikke det største problemet at det er vått dag og natt; spørsmålet er hvordan man skal få tak i neste måltid.
- Situasjonen her er veldig vanskelig. Folk sover utendørs, og vi får flere og flere tilfeller av lungebetennelse nå som det har blitt kaldt, sier Bol Majok, en lokal leder i Bor, hovedstaden i delstaten Jonglei.

- Det kommer mange alvorlig syke til senteret her, men de tar ikke imot pasienter, og det er vanskelig å sende syke fra Malou til sykehuset i Bor. Her om dagen måtte noen til og med bære en kvinne med fødselsveer i skulderhøyde hele veien til Bor sykehus. Det er både svært vanskelig og svært farlig, sier Majok.

Flyktet til kirke da vannet kom

Etter at hjemmet hennes ble rammet av flommen, flyktet tobarnsmoren Ngon Achiek (40) til en kirke som ligger på en liten høyde i Bor. Her har hun vært heldig og fått to senger, den eneste tørre plassen familien hennes kunne finne. Men det er vanskelig å finne mat hver dag, og ofte må den lille familien sløyfe måltider. Grønnsakshagen og kornåkeren hennes er for lengst oversvømt.

- Vi vet ikke hvordan vi skal overleve, sier hun, mens hun sitter på sengen sin og sparker mot flomvann

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

De siste 330 millioner kronene i årets humanitære budsjett skal brukes på å bekjempe sult og akutt humanitær nød.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
- Vi sier ikke at vi kan løse kriger gjennom matvarehjelp. Men ved å bistå folk som lider bidrar vi også til å skape fred, sier Valerie Guarnieri, nestleder i Verdens matvareprogram (WFP). Neste uke mottar organisasjonen Nobels fredspris.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
AFRIKA I HISTORIENS LYS: For noen uker siden blei det avsagt dom i en rettssak i Paris, som med rette har vakt oppsikt - både i Europa og i afrikanske land.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
Britiske Comic Relief skal slutte å fly kjendiser på innsamlingstokt til utviklingsland. Norske organisasjoner vil ikke love det samme, blant annet fordi profilerte mennesker er gode til å begeistre giverne.
Bistandsaktuelt 04.12.2020
UTSYN: Boka «Verden på vippepunktet» av biologiprofessor Dag Hessen har fått svært gode skussmål av flere anmeldere. Til tross for at mye av omtalen er velfortjent er det noe som skurrer, skriver Tor A. Benjaminsen.
Bistandsaktuelt 04.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt