AddToAny

Overføres til selskap uten tariffavtale

Overføres til selskap uten tariffavtale
Deler av IT-driften i NRK settes snart ut til et privat selskap uten tariffavtale. Veien til brukerne blir lengre, og de ansatte frykter at sendinger kan falle ut.
Like før Dagsrevyen skal på luften, svikter en av PC-ene i redaksjonslokalet. Hvem kan umiddelbart sørge for at ikke TV-skjermene går i svart i de tusen hjem?
Christer Berg (33) er en av dem det har vært greit å ty til i slike situasjoner. Etter ti år i NRK kjenner han systemene som brukes og rutinene som følges, og han vet hvem som kan kontaktes der hvor han selv ikke strekker til.
I juni overføres han, sammen med åtte kolleger og en sjef, til det internasjonale selskapet Sopra Steria som har 1800 medarbeidere i Norge. Han er ikke udelt negativ til et slikt skifte, men tror NRK har mye å tape på å ikke beholde kompetansen på Marienlyst:
- Vi som har vært her en stund, har en helt spesiell kunnskap om hvordan de ansatte i radio og TV jobber. Vi kjenner arbeidsflyten og vet det som trengs for å yte den beste servicen.
Trine Steen som er leder av fagforeningen hans, NTL NRK, mener på generelt grunnlag at de som utfører oppgaver for NRK, bør være ansatt i bedriften.
- Det har blant annet med det faglige mangfoldet å gjøre, det at du vet hvem du til enhver tid kan kontakte. For alt henger sammen med alt. Det er synd at NRK ikke skjønner at dette handler om mer enn å ha en ren IT-tjeneste.

Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NTL-magasinet

Mange virksomheter, både i leverandørindustrien og hotellnæringen spesielt, ber om adgang til å permittere i 52 uker.
NTL-magasinet 29.06.2020
Topptillitsvalgte i staten reagerer sterkt på regjeringens forslag om å øke aldersgrensa for ansatte i belastende yrker.
NTL-magasinet 29.06.2020
NTNU vil avklare om førsteamanuensis Øyvind Eikrem har brutt universitetets IKT-reglement og krever innsyn i epostkontoen hans.
NTL-magasinet 29.06.2020
Når konsekvensene er så alvorlige, er det viktig at stillingsvernet står sterkt, skriver Benjamin Westbye Pedersen fra Jussformidlingen.
NTL-magasinet 29.06.2020
Ann Kristin Vågen har jobbet på tog siden 1987. I sommer blir det annerledes, men hun gleder seg til å kjøre skiftekurs for sine kolleger.
NTL-magasinet 29.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt